Chat, messenger, web cam! Cum sa-ti protejezi copilul pe internet? - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Chat, messenger, web cam! Cum sa-ti protejezi copilul pe internet?

Cum sa-ti protejezi copilul pe internet
Credit foto: Depositphotos.com

Seteaza reguli si in ceea ce priveste discutiile pe chat si messenger

Multi copii au devenit dependenti de chat si messenger. Nici nu se despart bine de colegii de la scoala ca imediat ce ajung acasa pornesc pc-ul pentru a discuta online. Explicati-i cat de important este sa nu dea ID-ul de mess oricarui necunoscut si ca lectia de a nu vorbi cu strainii este la fel de importanta si cand se afla in spatele ecranului computerului. “Cu cat interactioneaza cu mai multe persoane pe care nu le cunoaste, cu atat mai mult copiii sunt expusi unui risc. Eu le spun copiilor: V-ati duce la mall sa vorbiti cu in strain? Probabil ca nu? Acelasi lucru este valabil si pe net”, spune Frank P.Dannahey, ofiter de politie, specialist in coruperea on-line a minorilor.

Ce se poate intampla daca copilul vostru vorbeste pe chat cu un strain? Este posibil sa divulge informatii legate de numele adevarat, adresa de la casa, numarul de telefon, poate spune cand nu e nimeni acasa, iar oricare din aceste informatii pot intra pe mana hotilor din apartamente. De asemenea, exista pericolul coruptiei de minori, a pornografiei infantile. Cei care se ocupa de asa ceva au maniera lor de a-i convinge pe cei mici, de exemplu, sa se dezbrace in fata web-cam-ului.

Ca sa nu mai vorbim de pericolul ca unii dintre “prieteni” sa-i ademeneasca la o intalnire ce poate avea consecinte extrem de grave.

Pericolul agresiunii verbale de pe chat si messenger

Foarte multi parinti s-au confruntat cu problema agresiunii fizice sau verbale a copiilor lor, la scoala, in parc sau in fata blocului. Acelasi pericol poate exista si pe chat sau messenger. Daca copilul vostru primeste astfel de mesaje, blocati IP-ul persoanei care le trimite. De asemenea blocati-i accesul la contul de messenger, camera de chat sau la conturile din retelele de socializare.

Incurajati-va copiii sa nu bage in seama astfel de mesaje ofensatoare. Explicati-i ca ii intelegeti supararea, ca are toate motivele sa fie suparat, insa aceasta hartuire va fi stopata intr-un fel sau altul. In plus, daca stiti sau banuiti cine ar fi expeditorul mesajelor ar trebui sa luati legatura cu autoritatile.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15/03/2023