5 Metode prin care sa motivezi copilul să învețe mai bine la școală - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

5 Metode prin care sa motivezi copilul să învețe mai bine la școală

Sfatulparintilor » Școlari » Comportament și dezvoltare » 5 Metode prin care sa motivezi copilul să învețe mai bine la școală
homeschooling - scoala acasa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Copilul tău este foarte isteț, dar, când vine vorba de învățat, nu are rezultate pe măsura inteligenței sale? Trebuie să știi că majoritatea elevilor buni la școală nu s-au născut așa. Desigur, personalitatea fiecărui copil joacă un rol important în dorința de a învăța, dar mai importante sunt motivația și crearea unei atmosfere care să încurajeze copilul spre educație. Iar aici noi, ca părinți, avem un rol esențial.

Una dintre marile erori ale profesorilor și părinților este de a limita învățarea la nivelul școlii. Desigur, școala este sursa primară de informare, cunoaștere și instruire; dar dezvoltarea abilităților intelectuale, sociale și academice ale copilului trebuie să se extindă și în afara pereților clasei, dacă ne dorim să întărim dorința și capacitatea sa de a învăța. Iată câteva strategii care vor motiva copilul pentru școală; aplicate corect, îl vor ajuta pe cel mic să descopere bucuria de a învăța.

1. Încurajează cititul în familia ta

Copiii care dezvoltă pasiunea pentru citit, dezvoltă totodată și plăcerea de a învăța. Reciproca este, de asemenea, valabilă: copiii care se luptă cu cititul, au dificultăți și cu învățarea. Cititul îl ajută pe copil să-și dezvolte un vocabular mai bogat, stimulează creierul să proceseze concepte și noțiuni abstracte. Copiii care citesc vor avea rezultate mai bune la orele de literatură, dar își vor spori abilitatea să învețe și la alte discipline, inclusiv la cele care țin de știință.

Pentru a încuraja cititul la copil, trebuie să fii tu însuți un bun cititor. Nu există exemplu mai potrivit pentru copii decât propriii părinți. „Dar eu nu am timp!”, poate replica părintele. Realitatea este că ne facem timp ca să citim, atunci când considerăm acest lucru important. Pentru că, dacă noi nu acordăm atenția cuvenită cititului și copiii noștri vor desconsidera această activitate, care stă la baza învățării. Alți părinți se plâng că tehnologia a răpit cu totul interesul copilului pentru citit. Tot de noi depinde să stabilim cu copilul un program de citit, indiferent pe ce suport; cartea electronică poate fi un material la fel de bun ca și cărțile din bibliotecă.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2VYfESx

Data articol: 25/05/2019