Cu totii stim ca cei mici sunt critici aspri, in special cand vine vorba de mancare. Ori ca e prea rece, ori ca e prea calda, ori ca nu arata bine, ori ca nu are gustul bun, ei tot timpul gasesc cate o scuza pentru a nu manca. Cu pachetelul cu care pleaca la scoala pentru pauza mare se intampla cam la fel. Si, fie il arunca, fie se intorc cu el acasa, ceea ce s-ar traduce cu aruncarea banilor pe fereastra si cu irosirea timpul pentru realizarea lui. Iata ce ar trebui facut pentru a nu va mai confrunta cu acest gen de problema.
1. Gandeste ca un contabil
Fa-ti un plan de bataie lunar cu ce vei cumpara pentru pachetul copilului. In acest fel nu-ti vei mai pierde timpul in fiecare zi gandindu-te ce o sa faci. Fa-ti saptamanal o lista de cumparaturi, astfel incat sa nu pierzi timpul mergand in fiecare zi la magazin. Foloseste produsele proaspete imediat ce le cumperi, iar pentru zilele in care alimentele „fresh” s-au terminat utilizeaza mixuri de seminte, migdale, smochine, biscuiti, fructe uscate etc.
2. Actioneaza ca un bucatar
Ai vazut un bucatar in actiune? El are toate ingredientele adunate in jurul sau, astfel incat sa nu se invarta prin bucatarie dintr-o parte in alta dupa branza, salata, cutit, hartie/folie de impachetat etc. Vei economisi timpul pierdut inutil si, in plus, vei scapa si de stresul ca niciodata nu esti gata cand trebuie.
3. Pastreaza pachetul cald/rece
Daca-ti trimiti copilul la scoala cu ceva care trebuie sa se mentina rece pune in gentuta si un pachet de gheata. Ai grija cum ambalezi astfel incat gheata sa nu ajunga la mancare si sa o deterioreze. Pe acelasi principiu, daca i-ai pregatit ceva cald (o supa de taitei, de exemplu), pune alaturi si un termos cu apa fierbinte. Acesta va mentine temperatura supei.
4. Fii atenta la aspect
Ai grija ca sandviciurile tale sa arate la fel de apetisant si dupa ce le impachetezi. Daca nu sunt atractive, s-ar putea sa te fi chinuit degeaba.
5. Cere-i parerea
Inainte de a planifica meniul pe urmatoarele 5 zile, pune-l pe juniorul tau sa aleaga 5 ingrediente pe care sa le folosesti in fiecare zi. In acest fel il vei incuraja sa participe in planificarea, prepararea si impachetarea sandviciurilor. In plus, vei creste sansele ca acest pachet sa nu fie dat unui coleg sau, mai rau, aruncat la cos.
6. Variaza meniul
Nu poti pune in pachet acelasi sandviciuri cu branza, cascaval sau sunca presata. Variaza meniul, macar doua dintre ingredientele fiecareui sandvici sa fie noi. Ca sa-i introduci in meniu alimente noi, testeaza-le la masa de seara, mai ales cand ii este foame. Atunci va fi foarte tentat sa incerce si nu sa strambe din nas.
7. Surpriza din pachet
Indiferent cati ani are copilul tau, pune-i o surpriza in pachet. Ceva dulce, un desen, un mesaj de incurajare, o fotografie, orice l-ar face sa zambeasca inainte de a lua pachetelul. Isi va aminti astfel si cat de mult il iubesti. Va aprecia gestul si va fi mai putin tentat sa nu manance ce i-ai pregatit. (Sursa: Yahoo shine)
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?