Programul de Sanatate pentru Mame si Sugari organizeaza Simpozionul ”Protectia Perineului Pre, Intra si Postpartum” duminica, 26 ianuarie. Evenimentul este dedicat medicilor ginecologi, moaselor, asistentilor medicali, kinetoterapeutilor si studentilor la ginecologie in ani terminali.
Simpozionul medical organizat sub egida Programului SAMAS va avea ca subiect principal ingrijirea perineala, reunind urmatoarele teme de discutie:
- Tehnici de protectie a perineului pacientei pre, intra si postpartum
- Model de succes in pregatirea perineului pentru nastere
- Tehnici de protectie a perineului in asistarea nasterii vaginale
- Model de succes in recuperarea abdo-perineala postpartum
La eveniment vor participa, in calitate de invitate speciale, Bernadette Schaffner, membra a Federatiei Moaselor din Elvetia si fondatoare a Casei de Nasteri Les Cygognes, moasa cu experienta de 35 de ani in practica obstetricala, si Fannie Frossard Sorrentino, fizioterapeut specializat in programe de pregatire perineala prenatala si recuperare abdo-perineala postpartum. Cele doua invitate vor prezenta studii de caz si practici care si-au dovedit eficienta in protectia perineului intrapartum.
Pregatirea perineala pentru nastere si recuperarea abdo-perineala postpartum sunt integrate in cursurile de consiliere perinatala oferite de Programul de Sanatate pentru Mame si Sugari. Acestea vor fi disponibile incepând cu luna februarie, prin intermediul asistentilor SAMAS specializati. ”Ingrijirea perineala are o deosebita importanta pentru orice femeie, indiferent de modalitatea prin care aduce pe lume un copil. In România, exista foarte putine programe de
pregatire si recuperare perineala, comparativ cu tarile occidentale. Din acest motiv, cunostintele in domeniu nu sunt vaste, lucru pe care ne-am propus sa-l schimbam. Acest simpozion dedicat ingrijirii perineale este un prim pas in imbunatatirea starii de sanatate a mamei, pe care il vom continua prin intermediul cursurilor de consiliere perinatala SAMAS.”, declara Ana Maita, Purtator de Cuvânt al Programului SAMAS.
Programul SAMAS este recomandat de OAMMR (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România), SRP (Societatea Româna de Pediatrie), Facultatea de Moase si Asistenti Medicali, SNMF (Societatea Nationala de Medicina a Familiei). Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile programului, puteti sa accesaţi site-ul www.mamesisugari.ro.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie