Placenta accreta: cauze si simptome - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Placenta accreta: cauze si simptome

Sfatulparintilor » Sarcină » Sănătatea gravidei » Placenta accreta: cauze si simptome
Placenta accreta este o problema de sanatate care apare extrem de rar, dar prezinta un pericol imens pentru sanatatea mamei, dar si a copilului. Din ce cauze poate aparea, care sunt simptomele prin care se manifesta si alte informații importante despre ea vei descoperi in acest articol.
 
Simptome pentru placenta accreta
 
Placenta se ataseaza in mod normal la peretele uterin, insa exista posibilitatea de a se atasa prea profund in peretele uterului (inclusiv cu vase de sange si alte parți din placenta). Aceasta situație medicala poarta denumire de placenta accreta, increta sau percreta, in funcție de gravitatea si profunzimea atasarii placentare. In mod normal placenta se detaseaza de peretele uterin dupa nastere; in cazul placenta accreta parți din ea sau intreaga placenta ramane ferm atasata, ceea ce poate cauza o hemoragie puternica dupa nastere.
Aproximativ 1 din 2500 sarcini experimenteaza aceasta problema. De obicei nu apare niciun semn sau simptom in timpul sarcinii; uneori poate fi vorba de sangerare vaginala in timpul celui de-al treilea trimestru (saptamanile 27-40 gestaționale). Este depistata prin intermediul unei ecografii de rutina. Trebuie sa contactezi medicul de urgența daca experimentezi hemoragie grava (sangerare care umple un absorbant in mai puțin de 45 de minute, care este abundenta sau insoțita de durere abdomniala).
Iata si diferența dintre cele trei forme menționate:
– Placenta accreta apare cand placenta se ataseaza prea profund in peretele uterului, fara a penetra muschiul uterin. Este cea mai frecvent intalnita, regasindu-se in aproximativ 75% din cazuri.
– Placenta increta apare cand placenta se ataseaza mult mai profund in peretele uterin si penetreaza muschiul. Apare intr-un procent de aproximativ 15% din toate cazurile
– Placenta percreta apare cand placenta penetreaza peretele uterin si se ataseaza la un alt organ precum vezica urinara. Este cea mai rar intalnita, fiind observata in aproximativ 5% dintre toate sarcinile.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 14/02/2018