Poate prezenta simptome asemanatoare cu raceala, sau poate fi complet asimptomatica. Dar daca esti infectata cu Toxoplasma gondii dinainte de sarcina sau te infectezi in timpul celor noua luni, exista un risc crescut de a transmite boala bebelusului, iar efectele asupra nou-nascutului sunt severe.
Toxoplasmoza este una dintre cele mai frecvente infectii parazitare si, in ciuda a ceea ce stii – ca se transmite de la pisici sau consumand carne infestata – exista si alte moduri in care te poti infecta: legumele sau fructele pot fi contaminate prin intermediul solului sau apei infestate.
Riscul de transmitere a infectiei la bebelus este mai ridicat in special in al treilea trimestru de sarcina. Daca infectia se produce in primul trimestru, poate induce avortul spontan sau poate determina nasterea unui bebelus mort. Bebelusii care supravietuiesc au probleme grave de sanatate: epilepsie, ficat si spline marite, infectii oculare, pierderea auzului, retard mental – care pot aparea fie in prima copilarie, fie se pot declansa ceva mai tarziu.
Citeste continuarea pe bebelu.ro
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!