Arsurile la stomac in sarcina sau indigestiile acide pot aparea mai ales in primul trimestru, neavand drept consecinta decat disconfortul produs femeii insarcinate.
Cum iau nastere arsurile stomacale in timpul sarcinii
Arsurile stomacale sau la stomac cunoscute si sub denumirile de indigestii acide si reflux acid se pot caracteriza printr-o senzatie neplacuta, suparatoare asemanatoare aceleia produse de o arsura, senzatie care se poate extinde de la stern pana spre baza esofagului. Cauza principala a aparitiei acestei afectiuni o reprezinta schimbarile hormonale care au loc in corpul femeii insarcinate in aceasta perioada. Cel mai adesea, arsurile stomacale apar in primul trimestru de sarcina.
Popular, se spune ca aceste arsuri la stomac sunt cauzate de cresterea parului fatului. Bineinteles ca aceasta credinta traditionala este contrazisa de lumea stiintifica si medicala. Explicatia reala, destul de de simpla, se refera la hormonul numit progesteron. Acest hormon este produs de placenta. Ce se intampla de fapt? Progesteronul se face responsabil si de destinderea valvei care separa esofagul de stomac si in acest mod acidul gastric urca in zona gatului. De aici si acea senzatie neplacuta de arsura.
Cum sa prevenim arsurile stomacale in sarcina
Arsurile stomacale in timpul sarcinii pot fi de-a dreptul suparatoare. Ca in cazul greturilor matinale, acest simptom nu este resimtit de toate gravidele. Totusi este bine sa avem o grija sporita in acest sens, tocmai pentru a incerca sa evitam acele senzatii care pot deveni neplacute, chiar insuportabile. De aceea Qbebe propune:
Evita alimentele care iti pot supara stomacul. Acestea sunt: bauturile carbogazoase, alcoolul, cafeaua, ciocolata, semipreparatele din carne, citriciele, alimentele picante sau foarte condimentate si grasimile.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.