Shop
Ultimele 100 de articole

Ultimele cercetari: Cum influenteaza anotimpurile conceptia unui copil

18 iulie 2011, , Vizualizări:

 

Se pare ca exista o legatura directa intre anotimpul in care a fost conceput copilul si dezvoltarea autismului. Potrivit Mail Online, care citeaza un studiu de ultima ora al cercetatorilor de la Universitatea din California, copiii conceputi in luna decembrie prezinta un risc cu 8 la suta mai mare de a suferi de autism, decat cei conceputi in iulie. Riscul creste progresiv pana la inceputul primaverii, copiii conceputi in martie prezentand un risc cu 16% mai mare de a suferi de autism.

Explicatia ar putea consta in factorii de mediu, precum expunerea la virusurile sezoniere si lipsa vitaminei D – sintetizata prin piele in prezenta soarelui.

 

Ousseny Zerbo, coordonatorul studiului, spune cadatele raman aceleasi chiar si dupace au fost luati in considerare factori precum educatia materna, rasa/etnia si anul conceperii copilului. Pentru acest studiu s-au luat in considerare doar 91% din nasterile din perioada mentionatamai sus, restul fiind excluse fie din cauza unor nereguli in datele de inregistrare, fie pentru caunii copii au murit panasaimplineascasase ani, varstala care, in mod tipic, ar fi fost diagnosticat autismul.

 

In timpul studiului, au fost identificate aproximativ 19.000 de cazuri de autism.

 

Studii anterioare care au asociat riscul de autism cu data conceperii au avut rezultate neclare. Unele studii realizate in Israel, Suedia si Danemarca au stabilit un risc crescut de autism pentru copiii nascuti in martie. Alte studii efectuate in Canada, Japonia, SUA si Marea Britanie au identificat, de asemenea, un risc crescut de autism pentru copiii nascuti primavara. Insatoate aceste studii erau realizate la scaramica, pe cateva sute de cazuri, comparativ cu noul studiu realizat in California.

 

De asemenea, unii specialisti spun canu ar fi important momentul conceperii, ci expunerea in a treia lunade sarcinala diverse infectii sau deficiente nutritionale.

 

Cu toate acestea cercetatorii spun caeste nevoie de mai multe studii pentru a stabili cu exactitate dacamomentul conceperii copilului contribuie la cresterea riscului de autism.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.