Tot nu ramai gravida: cand devine fertilizarea in vitro o solutie? - Pagina 3 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Tot nu ramai gravida: cand devine fertilizarea in vitro o solutie?

Medicul tau ginecolog are un rol important in aceasta ecuatie a fertilitatii cuplului tau, in caz ca nu ai reusit sa ramai gravida in primul an, facand sex cu o frecventa ridicata in special in perioada ovulatiei. El trebuie sa te testeze pentru a detecta anumite disfunctii ale aparatului tau reproducator, dar si sa iti recomande investigatii simple asupra calitatii spermei, a ovulatiei si a stadiului de functionare pentru trompele uterine. Medicul va verifica si cum te hranesti, ce vitamine iei si iti va recomanda sfaturi cu privire la ritmul de viata, alimentatia si suplimentele pe care sa le incluzi.

De exemplu, daca esti supraponderala iti scade fertilitatea cu 50% si asta e valabil atat la femei cat si la barbati. Efectele acestea vor disparea cu o dieta si cu exercitii fizice potrivite, fara sa fie nevoie sa se recurga la fertilizare in vitro pentru ca femeia nu ramane gravida.

 

 

Cand sa consulti un specialist in fertilizari

 

Daca incerci sa concepi un copil de ceva vreme si tot nu reusesti sa ramai gravida, ori daca testele pe care medicul ginecolog ti le-a facut scot in evidenta o problema serioasa care impiedica conceptia naturala a copilului, este indicat sa consulti un specialist in probleme de fertilitate, urmare a unei trimiteri de la medicul ginecolog. Faptul ca te intalnesti cu un asemenea specialist nu inseamna neaparat ca ai nevoie de fertilizare in vitro, intrucat acesta cunoaste si iti poate recomanda si alte proceduri care sa iti creasca sansele de fertilitare, potrivite cazului tau.

 

 

In ce consta fertilizarea in vitro, in termeni simpli

 

Fertilizarea in vitro reface procesul natural al conceperii unui copil, acolo unde natura nu mai poate face nimic. Poate fi folosita fie ca sa creasca in mod semnificativ numarul ovulelor pentru fertilizare, fie ca sa se asigure ca sperma fertilizeaza ovulele, fie sa rezolve blocajul provocat de trompe uterine obturate sau absente (urmare a unor sarcini extrauterine).

Fiecare clinica de fertilizare in vitro tinde sa isi dezvolte protocolul si procedura proprii. Clinicile pot diferi prin tipul de tratamente recomandate, durata perioadei de injectare si laboratorul de analize.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 26/06/2016