Sarcina: Greseli pe care le fac femeile cand vor sa ramana insarcinate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sarcina: Greseli pe care le fac femeile cand vor sa ramana insarcinate

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Sarcina: Greseli pe care le fac femeile cand vor sa ramana insarcinate
greseli sarcina - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnancy-644071

Greseli sarcina. Pare simplu sa ramai insarcinata, dar in realitate nu e chiar asa. Sunt femei care, fara sa aiba vreo problema medicala, pur si simplu nu pot ajunge la sarcina mult visata. In disperare de cauza, ele fac lucruri care in loc sa le aduca sarcina, le tin departe de ea.

Iata cateva sfaturi de care femeile ar trebui sa tina cont atunci cand vor sa ramana insarcinate.

Greseli sarcina # 1. Calculul ovulatiei eronat

Nu toate femeile au ciclul de 28 de zile!

Una dintre frecventele greseli pe care le fac femeile este ca-si calculeaza eronat perioada fertila. Intr-adevar ovulatia  se produce in cea de-a 14-a zi de la startul ciclului menstrual anterior. Dar acest lucru este valabil doar la femeile care au un ciclu regulat de 28 de zile. Daca nu te incadrezi in aceasta categorie, e clar ca ai gresit calculul ovulatiei.

Greseli sarcina # 2. Folosesti lubrifianti

Lubrifiantii si abstinenta „omoara” spermatozoizii!

Daca doriti sa ramaneti insarcinate, nu folositi lubrifianti. Acestia diminueaza viteza si calitatea spermei. Iar asta nu va va ajuta deloc sa obtineti o sarcina. Efecte la fel de devastatoare asupra calitatii spermei o are si abstinenta. Nu va ganditi ca daca faceti sex mai rar, spermatozoizii vor fi „mai odihniti” dimpotriva, vor fi letargici si fara putere de fertilizare.

Cu cat faceti sex mai des, cu atat mai bine. Calitatea spermei se imbunatateste, iar sansele de a ramane insarcinate se maresc.

Greseli sarcina # 3. Stresul, un dusman al sarcinii

Cand te plangi ca nu poti ramane insarcinata, toata lumea iti va spune ca esti prea stresata. „Relaxeaza-te si se va intampla de la sine!” este formula cu care majoritatea prietenelor care au deja copii (si au trecut prin asta!) ti-o spun. Este cazul sa nu te stresezi si mai tare pentru faptul ca toti iti spun sa nu te mai stresezi. De fapt, stresul ca nu ramai insarcinata tine departe sarcina. Foarte multe studii de specialitate au relevat faptul ca este o legatura foarte mare intre stres si fertilitate.

Foto: Pixabay.com

Data articol: 03/02/2021