Shop
Ultimele 100 de articole

Patru semne că ar trebui să îți faci un test de sarcină

25 septembrie 2020, , Vizualizări:
să îți faci un test de sarcină

Chiar și cu cele mai eficiente metode de contracepție există întotdeauna șanse de eroare. La urma urmei, este nevoie de un singur spermatozoid pentru a fertiliza ovulul. Să afli dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu este ușor, cu ajutorul unui test de sarcină fără prescripție medicală.

Un test de sarcină testează de obicei urina căutând un hormon numit gonadotropină corionică umană (HCG), un hormon produs de placentă atunci când o femeie este însărcinată, deși el poate fi produs și de unele tumori. HCG este prezent numai dacă o femeie este gravidă. Hormonul este eliberat numai dacă un ou fertilizat se atașează în afara uterului sau la mucoasa uterină.

Există diferite moduri de a colecta urina pentru test. În funcție de testul pe care îl alegi, poate fi necesar să:

Majoritatea testelor sunt eficiente la 99% dacă sunt luate după absența menstruației. Avantajul cel mai mare este că un test de sarcină poate fi făcut în intimitatea propriei case. Pur și simplu deschizi testul, urmezi instrucțiunile și aștepți timpul recomandat pentru a vedea rezultatele.

După ce a trecut timpul de așteptare recomandat, testele vor afișa rezultatele într-unul din următoarele moduri:

Cât de curând poți face un test de sarcină?

Ar trebui să aștepți să faci un test de sarcina până în săptămâna următoare absenței menstruației, pentru un rezultat cât mai exact.

Dacă nu vrei aștepți atât de mult, ar trebui să aștepți cel puțin una până la două săptămâni după ce ai făcut sex. Dacă ești gravidă, corpul are nevoie de timp pentru a dezvolta niveluri detectabile de HCG. Acest lucru durează de obicei șapte până la 12 zile după implantarea cu succes a unui ovul. Este posibil să primești un rezultat inexact dacă testul este făcut prea devreme. 

Iată câteva semne că ar trebui să faci un test de sarcină.

1. Absența menstruației

Unul dintre primele și cele mai concrete semne ale sarcinii este absența menstruației. 

Dacă nu îți urmărești cu regularitate menstruația, va fi dificil să îți dai seama dacă a întârziat sau nu. Multe femei au un ciclu menstrual de 28 de zile. Ia în considerare efectuarea unui test dacă a trecut mai mult de o lună de la ultima menstruație.

Ține totuși minte că menstruația poate întârzia sau poate lipsi câteodată din cauza stresului, a dietei, a exercițiilor fizice sau a anumitor afecțiuni medicale.

2. Ai crampe

Sarcina poate produce, de asemenea, o senzație similară cu crampele menstruale. La începutul sarcinii este posibil să simți acest disconfort și să crezi că menstruația este de vină, deși ea nu va mai veni. 

Sună cunoscut? Fă un test. Nivelurile hormonale variază în funcție de femeie și de sarcină.

3. Te dor sânii

Pe măsură ce sarcina produce din ce în ce mai mult estrogen și progesteron, acești hormoni încep să facă schimbări în corpul tău pentru a sprijini creșterea bebelușului.

Sânii se pot simți fragezi și pot părea mai mari din cauza fluxului sanguin crescut. Sfârcurile ar putea fi sensibile și venele ar putea părea mai întunecate sub piele.

Deoarece multe femei se confruntă, de asemenea, cu disconfort al sânilor în zilele premergătoare menstruației, acest simptom nu este întotdeauna indicativ al sarcinii.

4. Te simți diferit

Împreună cu crampele și sânii dureroși, sarcina timpurie mai poate provoca:

Pe măsură ce săptămânile trec, aceste simptome se pot intensifica înainte ca nivelurile de HCG să se uniformizeze în primul trimestru. Cunoaște-te pe tine și fii atentă la corpul tău. Orice simptome fizice neobișnuite ar trebui să te determine să faci un test de sarcină.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.