Motivele SURPRINZATOARE pentru care nu ramai insarcinata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Motivele SURPRINZATOARE pentru care nu ramai insarcinata

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Motivele SURPRINZATOARE pentru care nu ramai insarcinata
Motive pentru care nu ramai insarcinata
Credit foto: Imagine de Elena Έλενα Kontogianni Κοντογιάννη de la Pixabay

Din ce in ce mai multe cupluri au probleme cu fertilitatea si le ia mult timp pana concep un copil. Principalele cauze ale infertilitatii in cuplu sunt stresul, consumul excesiv de cafea, blocajele emotionale, fumatul si… momentul nepotrivit.

Iata alte motive suprinzatoare pentru care femeile nu raman insarcinate.

Grupa de sange

Potrivit unui studiu realizat la Facultatea de Medicina a Universitatii Yale, dintre femeile (cu varsta de 30 de ani) care aveau probleme de fertilitate, cele cu grupa de sange 0 prezentau un profil hormonal din cauza caruia ovarele lor erau mai batrane decat ar fi trebuit sa fie, iar rezervele de ovule mult mai mici.

Medicii avertizeaza femeile care au grupa sanguina 0 sa aiba un stil de viata sanatos, sa nu fumeze si sa ceara sfatul medicului ginecolog si endocrinolog cu mult inainte sa ia in calcul infertilitatea.

 Citeste si Nu ramai insarcinata? Verifica daca nu ai aceste probleme de infertilitate

Barbatul

Testele specifice pentru barbati (numarul spermatozoizilor, volumul, concentratia, motilitatea si morfologia) nu releva imaginea completa. Specialistii in medicina reproductiva de la Universitatea Queens spun ca este nevoie de o analiza ADN a spermei. In cazurile de infertilitate in care medicii nu mai au nicio idee despre ce impiedica un cuplu sa aiba copii, ar trebui solicitata o analiza ADN.

Soarele

Un studiu realizat la Universitatea din Graz, Austria, a scos la iveala faptul ca deficienta de vitamina D este foarte importanta in conceptie.

Desi nu s-a descoperit cata vitamina D este necesara unei conceptii sanatoase, studiile de laborator au dezvaluit faptul ca deficienta de vitamina D creste nivelul unui hormon care le impiedica pe femele sa ramana gestante sau sa piarda sarcina. De asemenea, in cazurile de fertilizare in vitro, nivelul vitaminei D este hotarator in ceea ce priveste rata succesului. Un nivel scazut al vitaminei D este sinonim cu esecul fertilizari, in timp ce un nivel echilibrat este asociat cu succesul fertilizarii. Specialistii avertizeaza, ca si o doza mare de vitamina D este responsabila pentru aparitia infertilitatii.

Sursa: oprah.com

Imagine de Elena Έλενα Kontogianni Κοντογιάννη de la Pixabay

Data articol: 16/08/2024