Sarcina la 40 de ani. Cum e sa fii mamă la 40 de ani? 8 avantaje şi dezavantaje - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Sarcina la 40 de ani. Cum e sa fii mamă la 40 de ani? 8 avantaje şi dezavantaje

sarcina la 40 de ani - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - pregnant-830685_1920

Sarcina la 40 de ani. Dezavantaje

1. Fertilitate scăzută

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă femeile care vor să aibă copii la 40 de ani este fertilitatea scăzută. Deşi încă mai ovulează, fertilitatea acestora începe să scadă vertiginos după 35 de ani şi drastic după 40, din cauza fluctuaţiilor hormonale.

Există însă şi o veste bună. Ştiinţele reproductive se dezvoltă rapid. Astfel, chiar dacă amâni puţin momenul în care vei deveni mamă, ai şanse din ce în ce mai mari, datorită ştiinţei, ca visul să ţi se îndeplinească. Tehnologiile avansează rapid şi deja se ia în calcul criogenarea ovulelor la tinereţe şi păstrarea lor pentru altă dată.

2. Creşterea riscurilor

Potrivit unor cercetări realizate de Societatea Americană de Medicină Reproductivă, femeile căsătorite, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 44 de ani, au risc de peste 60% să nu rămână însărcinate. De asemenea, aceeaşi categorie de vârstă prezintă un risc de 34% de a pierde sarcina, iar riscurile sunt de 1 la 106 pentru a naşte copii cu sindromul Down.

Te mai poate interesa si: 20 mituri despre sarcina. Ce sa crezi si ce sa nu crezi ca sa nu iti faci singura rau

3. Mitul tratamentelor de fertilizare

Mai multe studii arată că tratamentele de fertilizare nu cresc semnificativ fertilitatea în cazul femeilor 40 de ani sau peste. Potrivit statisticilor, rata de succes a unor astfel de tratamente este de 15%. Tocmai de aceea, tot mai mulţi medici încurajează femeile să accepte ovule de la donatoare mai tinere.

4. Lipsa ajutorului

Mamele de 40 de ani sunt un fel de “generaţie de sacrificiu”. Ele trebuie să aibă grijă de bebeluşii lor, precum şi de părinţii bătrâni. Există de asemenea riscul ca părinţii să le fi decedat şi atunci să nu aibă parte de ajutorul acestora în creşterea copilului. Sunt cazuri de mame de 40 de ani care nu primesc ajutor nici măcar din partea soţilor, mult prea implicaţi în carieră.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/09/2021