De ce se concep mai multi copii iarna? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce se concep mai multi copii iarna?

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » De ce se concep mai multi copii iarna?
sfatulparintilor.ro-De ce se concep mai multi copii iarna?

Statisticile demografice arata un lucru cel putin curios: lunile cu cele mai multe nasteri sunt iulie, august, septembrie. Diferentele depind de la an la an sau de la tara la tara.

Evident ca a aparut intrebarea: De ce?

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Se pare ca un rol major in nasterea copiilor pe perioada verii o are starea vremii. Potrivit lui Paul Sutton, specialist in demografie si statistici in domeniul sanatatii de la Centrul pentru Controlul si prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii, “vinovata” este scaderea coloanei de mercur din barometre in timpul sezonului toamna-iarna. Oamenii pornesc caldura si petrec mai mult timp in case decat pe afara. Noua luni mai tarziu, se naste un copil, intr-una dintre cele trei luni mentionate anterior.

Exceptie de la aceasta regula face Japonia. Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea pentru Sanatatea mediului din Kitakyushu, in Japonia exista doua perioade de varf, respectiv decembrie-februarie si august-septembrie. Explicatia oferita de sociologi are la baza popularitatea crescuta a nuntilor de primavara, la care se adauga si variatiile de temperatura.

 

Cele mai populare date de nastere

Statisticienii de la Universitatea Harvard, spun ca cea mai populara data de nastere in SUA este 16 septembrie, la polul opus situandu-se 25 decembrie si 29 februarie.

Pentru ca luna septembrie este fix a noua dupa Sarbatori, sociologii spun ca explicatia ar fi ca oamenii uita de mijloacele contraceptive in timpul vacantei de Craciun si Anul Nou.

Lunile cu cele mai putine nasteri sunt inceputul lui ianuarie si sfarsitul lui noiembrie. Interesant este, totusi, faptul ca 30 decembrie este o data de nastere des intalnita.

Data articol: 20/01/2013