Perioadele fertile apar in fiecare luna si pot fi determinate calendaristic sau printr-o vizita la medicul specialist.
Conform unui studiu publicat in 2007 de Asociatia Americana de Epidemiologie, perioadele fertile sunt acele zile din luna in care, atat nivelul hormonal, cat si celelalte functii lucreaza la capacitate maxima si cresc considerabil sansele sa ramai insarcinata.
Pentru a fi sigura ca ai calculat corect aceste perioade, trebuie sa urmezi acesti pasi:
– Tine evidenta, intr-un calendar, a datilor la care a aparut menstruatia lunar, pentru a determina cat mai corect durata ciclului menstrual.
– Asigura-te ca esti intr-o perfecta stare de sanatate: unele afectiuni (precum gripa si raceala) pot deregla sistemul reproducator, prelungind durata ciclului menstrual chiar cu cateva zile.
– Ia-ti temperatura corporala si, in special, a zonei intime, in mod regulat, pentru a fi sigura ca totul este in regula si ca nu suferi de vreo infectie.
Ca sa fii sigura ca ai calculat totul corect, procedeaza in felul urmator:
– Stabileste-ti cu precizie durata ciclului menstrual (unul regulat este de 28 de zile, dar sunt si femei care il au de o luna sau de 45 de zile).
– Din data la care te astepti sa inceapa urmatoarea menstruatie, scade 14 zile si o sa obtii data la care iti incepe perioada de ovulatie.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua