Cum să vă sporiți șansele de a rămâne însărcinată: 3 sfaturi pentru femei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cum să vă sporiți șansele de a rămâne însărcinată: 3 sfaturi pentru femei

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Cum să vă sporiți șansele de a rămâne însărcinată: 3 sfaturi pentru femei
Cum să vă sporiți șansele de a rămâne însărcinată

Există o serie de moduri în care o femeie își poate crește șansele de a concepe un copil. Pentru a optimiza fertilitatea femeilor, îngrijirea mai bună a corpului lor este un prim pas bun. Dar ce altceva pot face femeile pentru a-și îmbunătăți șansele de a avea un copil?

Cel mai important sfat pentru o femeie care dorește să rămână însărcinată este să-și cunoască corpul, în special ciclul menstrual. Este important să știe cât de distanțate sunt ciclurile sale, astfel încât să poată avea o relație sexuală mai precisă pentru a încerca să rămână gravidă.

Iată 3 sfaturi care pot ajuta la creșterea șanselor unei femei sănătoase de a rămâne însărcinată.

1. Înregistrați frecvența ciclului menstrual

O femeie care dorește să aibă un copil ar trebui să monitorizeze dacă primele zile ale menstrelor sale tind să aibă același număr de zile în fiecare lună, ceea ce este considerat obișnuit. Uneori, menstrele sale pot fi neregulate, ceea ce înseamnă că lungimile ciclului ei variază de la lună la lună. Urmărind aceste informații într-un calendar, o femeie poate prezice mai bine când ar putea să ovuleze, adică momentul în care ovarele ei vor elibera un ovul în fiecare lună.

Ovului unei femei este fertil timp de doar 12 până la 24 de ore după eliberare. Cu toate acestea, sperma unui bărbat poate supraviețui în corpul unei femei până la cinci zile.

2. Monitorizați ovulația

Femeile cu cicluri regulate ovulează cu aproximativ două săptămâni înainte de sosirea menstrelor lor. Este mai greu de prezis ovulația la femeile cu cicluri neregulate, dar de obicei apare cu 12 până la 16 zile înainte de începerea următoarei menstre.

Există mai multe metode pe care femeile le pot folosi pentru a-și determina zilele cele mai fertile în fiecare lună.

Trusele de predicție pentru ovulație la domiciliu vă pot ajuta să aflați când o femeie ovulează. La fel ca teste de sarcina, acestea sunt vândute la farmacii și testează urina. Kiturile identifică hormonul luteinizant, o substanță ale cărei niveluri cresc în fiecare lună în timpul ovulației și determină ovarele să elibereze un ovul. Cele trei zile imediat după un rezultat pozitiv al testului sunt cel mai bun moment în care cuplurile pot face sex pentru a-și crește șansele de a rămâne însărcinate.

O altă metodă de a prezice ovulația este urmărirea mucusului cervical, care implică ca o femeie să verifice în mod regulat atât cantitatea, cât și aspectul mucusului în vagin. Chiar înainte de ovulație, când o femeie este cea mai fertilă, cantitatea de mucus crește și, de asemenea, devine mai subțire, mai clară și mai alunecoasă. Când mucusul cervical devine mai alunecos, acesta poate ajuta spermatozoizii să se îndrepte spre ou. Un studiu publicat în revista Fertility and Sterility a constatat că femeile care și-au verificat în mod constant mucusul cervical au fost de 2,3 ori mai predispuse să rămână însărcinate, pe o perioadă de șase luni.

3. Faceți sex în fiecare zi în timpul ferestrei fertile

„Fereastra fertilă” se întinde pe un interval de șase zile, cele cinci zile anterioare ovulației și ziua acesteia. Acestea sunt zilele lunii în care o femeie este cea mai fertilă.

Unele femei apelează la noi instrumente tehnologice, cum ar fi aplicațiile de urmărire a fertilității și site-urile web, pentru a le ajuta să țină cont de momentele în care ar putea fi mai susceptibile de a concepe. Totuși, un studiu realizat în 2016 sugerează că aplicațiile ar putea să nu fie atât de exacte.

Cercetările au arătat că nu a existat o diferență mare în ceea ce privește ratele de sarcină între cuplurile care au întreținut relații sexuale în fiecare zi în timpul „ferestrei fertile” (37%) comparativ cu cuplurile care au făcut-o în fiecare zi (33%). În plus, întreținerea de relații sexuale la fiecare două zile ar putea fi mai ușor de gestionat pentru un cuplu.

Există o mulțime de concepții greșite comune și povești vechi despre concepție. De exemplu, nu există dovezi că poziția sexuală va influența șansele unui cuplu de a avea un copil și nici statul culcată pe spate o anumită perioadă de timp după actul sexual nu crește șansele de a concepe.

Data articol: 09/03/2021