Cum afli daca esti fertila - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum afli daca esti fertila

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Cum afli daca esti fertila

Iti dorim sa fie totul bine, sa ramai insarcinata si toate dorintele sa ti se implineasca. Conform statisticilor, doar 12% dintre femei intampina probleme in a ramane insarcinate sau in a pastra o sarcina pana la final. Bineinteles ca nu ai de unde sa stii unde te situezi tu, pana cand nu ramai insarcinata, dar iata o serie de semne care iti indica faptul ca organismul tau este pregatit pentru un bebelus.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

Ai un ciclu regulat

Medicii endocrinologi sustin ca femeile care au un ciclu intre 24 si 35 de zile, ovuleaza normal. Un ciclu regulat este unul dintre cele mai clare semne ca hormonii tai isi fac treaba bine in fiecare luna.

 

 

Iti poti monitoriza ovulatia

In afara de o menstruatie normala, faptul ca iti poti detecta perioadele de ovulatie reprezinta un semn bun. In plus, cunoscand exact perioada ovulatiei este momentul oportun sa poti concepe viitorul bebelus. Majoritatea femeilor ovuleaza la a-14a zi din ciclul menstrual, calculul incepand cu prima zi (calculat la un ciclu de 28 zile). Poti folosi un termometru bazal care iti ofera momentul oportun pentru conceptie. Ia in considerare ca temperatura ta creste un pic in perioada ovulatiei, iar dimineata ai putea tine o evidenta care ti-ar indica exact cand esti in perioada de ovulatie.

 

Citeste continuarea pe bebelu.ro

 

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 07/07/2015