Shop
Ultimele 100 de articole

Cei 5 dusmani care afecteaza fertilitatea la femei si barbati

02 martie 2021, , Vizualizări:
fertilitatea la femei

4. Alcoolul

Nu s-a dovedit stiintific prin probe concrete care este cantitatea minima de alcool consumat cu prudenta care nu afecteaza fertilitatea femeilor si a barbatilor. Cauza este data de dificultatea oamenilor de a fi onesti cu privire la cat beau pe zi, pentru a se putea face studii elaborate cu rezultate chiar necesare.
Dar studiile de care dispunem pana in prezent arata clar ca atunci cand se consuma alcool cu regularitate zilnic, fertilitatea este afectata, creste timpul dedicat conceperii copilului si scade sansele de a naste un copil viu si sanatos.

Institutul de Cercetare Medicala si Sanatate Nationala recomanda femeilor care incearca sa ramana gravide sa nu consume deloc alcool iar barbatilor care sunt in aceeasi situatie sa nu depaseasca un pahar mediu de alcool slab pe zi.

5.Timpul potrivit pentru contact sexual

Pare evident, dar a face sex cand femeia este cel mai fertila din ciclul ei menstrual va ajuta foarte mult in a ramane gravida. Insa, in realitate, a ramane gravida este posibil, tehnic vorbind, doar pe durata celor 5 zile dinaintea ovulatiei mai mult decat fix in ziua ovulatiei. Probabilitatea de a ramane gravida creste semnificativ daca ai contact sexual in cele trei zile dinaintea ovulatiei. Asadar, intre un ciclu menstrual si altul, daca totul este in regula cu sanatatea si varsta ambilor parteneri, exista doar o fereastra de 3 zile in care poti ramane gravida.

Concluzionand, primul lucru inainte de a incepe aventura conceperii unui copil, ia decizia in mod responsabil: ai varsta potrivita pentru acest pas? Ai disponibilitatea sa infrunti tot ce implica o sarcina dusa de parinti in varsta, daca esti in aceasta categorie? Esti dispus sa renunti total la fumat si alcool? Daca da, afla cat mai multe despre cum poti ramane gravida mai repede precum si ce e de facut daca a trecut un an si tot nu ai ramas si … mult succes. Sfatulparintilor.ro iti este alaturi cu sfaturi in toate etapele vietii tale de parinte, de la faza de preconceptie pana la adolescenta copilului.

Nu rata nici: 5 ierburi care cresc fertilitatea feminina

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.