Shop
Ultimele 100 de articole

Ce nu trebuie sa faci dupa embriotransfer

19 decembrie 2021, , Vizualizări:
ce nu trebuie sa faci dupa embriotransfer - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pexels-nataliya-vaitkevich-5982377

Cand treci prin fertilizarea in vitro (FIV), ziua in care medicul iti transfera embrionul in uter poate parea un vis – unul care este departe la orizont. In acest material o sa iti spunem ce nu trebuie sa faci dupa embriotransfer.

Transferul embrionilor este unul dintre cele mai importante momente din procesul FIV pentru majoritatea femeilor. Dupa embriotransfer, s-ar putea sa te simti ca pe ace pana afli daca a fost un succes.

S-ar putea sa te intrebi ce nu trebuie sa faci dupa embriotransfer pentru ca totul sa mearga bine si dupa noua luni sa ai un brate un bebe.

Dupa embriotransfer nu trebuie sa faci sex

Cel mai bine este sa va rasfatati cu putina odihna pelviana dupa transferul embrionului. Raportul sexual poate declansa contractii uterine, care pot perturba embrionul care tocmai a fost transferat in corpul tau. Asta ar putea impiedica implantarea embrionului in uter sau poate duce la avort spontan.

Te mai poate interesa: Teste necesare pentru descoperirea infertilităţii

Nu trebuie sa stai la pat dupa embriotransfer

Repausul complet la pat nu este recomandat dupa aceasta procedura. Desi nu trebuie intreprins nimic viguros, este vital sa ai o circulatie buna a sangelui si este important sa continui sa te misti.

Ce nu trebuie sa nu faci dupa embriotransfer? Evita baile fierbinti si cazile cu hidromasaj

Mentinerea temperaturii corpului la un nivel normal este recomandabila, deoarece prea multa caldura nu este ideala pentru implantarea embrionilor.

Prin urmare, cel mai bine este sa eviti baile fierbinti, cazile cu hidromasaj si saunele pe toata durata, deoarece exista risc la infectii.

Dupa embriotransfer nu trebuie sa mai mananci nesanatos

Daca totul merge conform planului, vei creste o persoana mica in corpul tau pentru urmatoarele 9 luni. Acesta este un moment minunat pentru a imbratisa obiceiurile alimentare sanatoase pe care expertii le recomanda femeilor insarcinate.

Incepe sa iei un supliment de acid folic dupa embriotranfer.

Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.