Shop
Ultimele 100 de articole

Bautura care scade fertilitatea

11 august 2019, , Vizualizări:
Bautura care scade fertilitatea

Conform unui studiu desfasurat recent de Scoala de Medicina a Universitatii Boston, consumul de una sau mai multe bauturi indulcite pe zi, de catre oricare dintre partenerii de cuplu, este asociat cu scaderea sanselor de a concepe. Rezultatele au fost facute publice in luna februarie 2018.

Consumul de zahar, o problema de nivel global

Cantitatea de zahar adaugat in alimentatia americana a crescut dramatic in decursul ultimilor 50 de ani, o mare parte provenind dintr-un aport crescut de bauturi cu zahar adaugat, care constituie aproximativ o treime din consumul total de zahar adaugat inregistrat in alimentatia americanilor. In timp ce consumul acestor bauturi, prin impactul negativ asupra ficatului, metabolismului si a functionarii creierului, a fost asociat cu crestere in greutate, diabet de tip 2, menstruatie timpurie si calitate redusa a spermei, putine studii au investigat in mod direct relatia dintre bauturile dulci si fertilitate.

Aproximativ 15% dintre cuplurile din America de Nord experimenteaza infertilitatea. Prin identificarea factorilor de risc ai infertilitatii care pot fi modificati, inclusiv alimentatie, pot fi ajutate cuplurile sa conceapa mai rapid, sa reduca stresul si dificultatile financiare asociate tratamentelor de fertilitate, care sunt asociate cu cheltuieli de peste 5 miliarde la nivel anual in servicii medicale din SUA.

Bautura care scade fertilitatea

Recent, un nou studiu condus de catre cercetatorii din Scoala de Sanatate Publica a Universitatii Boston pe o durata de 14 ani a descoperit ca aportul de una sau mai multe bauturi indulcite pe zi – de catre fiecare partener din cuplu – este asociat cu sanse reduse de a obtine sarcina. Studiul a fost publicat in revista Epidemiologie.

Elizabeth Hatch, profesor de epidemiologie si autor principal al studiului a declarat urmatoarele: „Am descoperit asocieri pozitive intre consumul de bauturi indulcite cu zahar si fertilitatea redusa, care au fost sustinute dupa controlul altor factori, inclusiv obezitate, aport de cofeina, alcool, fumat si calitate a alimentatiei in ansamblu. Cuplurile care intentioneaza sa obtina o sarcina ar trebui sa ia in considerare limitarea consumului acestor bauturi, in special deoarece sunt asociate si alte efecte adverse asupra starii de sanatate.” Chiar daca nu luati in considerare o sarcina in viitorul apropiat, eliminarea sau limitarea aportului de zahar reprezinta intotdeauna o alegere inteligenta.

Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu