Shop
Ultimele 100 de articole

Analize pe care orice femeie trebuie să le facă înainte de a rămâne însărcinată

28 noiembrie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - analize sarcina

Rolul de mamă nu este deloc o joacă de copii. Femeile care se pregătesc de acest pas important trebuie să se asigure, întâi de toate, că sunt perfect sănătoase. Din acest motiv, medicii le recomandă o serie de analize pe care este obligatoriu să le facă înainte de a rămâne însărcinate.

În primul rând, femeilee trebuie să facă un consult de specialitate, unde se va face examenul clinic şi o ecografie transvaginală. Urmează apoi o serie de analize, pe care medicii le recomandă celor care vor să rămână însărcinate.

„Analizele uzuale care se fac sunt hemoleucograma, grup sanguin şi Rh (ambii parteneri), coagulograma, sumarul de urină, urocultura. De asemena, se fac teste pentru depistarea infecţiilor precum: sifilis (VDRL), HIV, Hepatita B, Hepatita C, Toxoplasma, Chlamydia, Citomegalovirus şi Rubeola. Obligatoriu se face examenul de secreţie vaginală, cultura col şi examenul citologic cervico-vaginala Babeş Papanicolau”, a declarat pentru RTV.NET, medicul ginecolog Andreea Ruxandra Albu.

Cu ajutorul hemoleucograma se pot descoperi niveluri scăzute ale hemoglobinei, care se corelează cu prezenţa anemiei. Este foarte important să se stabilească tipul anemiei şi originea acesteia.

Numarul crescut de leucocite se corelează frecvent cu prezenţa infecţiilor şi a stărilor inflamatorii. Este indicat să fie tratate înainte de sarcină, mai ales că infecţiile pot induce numeroase complicaţii în timpul sarcinii.

Află care sunt şi restul analizelor pe care trebuie să le facă o femeie înainte de a rămâne însărcinată pe RTV.NET.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.