Analize pe care orice femeie trebuie să le facă înainte de a rămâne însărcinată - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Analize pe care orice femeie trebuie să le facă înainte de a rămâne însărcinată

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Analize pe care orice femeie trebuie să le facă înainte de a rămâne însărcinată

Rolul de mamă nu este deloc o joacă de copii. Femeile care se pregătesc de acest pas important trebuie să se asigure, întâi de toate, că sunt perfect sănătoase. Din acest motiv, medicii le recomandă o serie de analize pe care este obligatoriu să le facă înainte de a rămâne însărcinate.

În primul rând, femeilee trebuie să facă un consult de specialitate, unde se va face examenul clinic şi o ecografie transvaginală. Urmează apoi o serie de analize, pe care medicii le recomandă celor care vor să rămână însărcinate.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

„Analizele uzuale care se fac sunt hemoleucograma, grup sanguin şi Rh (ambii parteneri), coagulograma, sumarul de urină, urocultura. De asemena, se fac teste pentru depistarea infecţiilor precum: sifilis (VDRL), HIV, Hepatita B, Hepatita C, Toxoplasma, Chlamydia, Citomegalovirus şi Rubeola. Obligatoriu se face examenul de secreţie vaginală, cultura col şi examenul citologic cervico-vaginala Babeş Papanicolau”, a declarat pentru RTV.NET, medicul ginecolog Andreea Ruxandra Albu.

Cu ajutorul hemoleucograma se pot descoperi niveluri scăzute ale hemoglobinei, care se corelează cu prezenţa anemiei. Este foarte important să se stabilească tipul anemiei şi originea acesteia.

Numarul crescut de leucocite se corelează frecvent cu prezenţa infecţiilor şi a stărilor inflamatorii. Este indicat să fie tratate înainte de sarcină, mai ales că infecţiile pot induce numeroase complicaţii în timpul sarcinii.

Află care sunt şi restul analizelor pe care trebuie să le facă o femeie înainte de a rămâne însărcinată pe RTV.NET.

Data articol: 28/11/2012