A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » A fost lansat primul test de sarcină bazat pe salivă
Istoria testelor de sarcina- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-2277768_1920

Nevoia de inovație impusă de pandemia de Covid-19 a dus la un rezultat neașteptat. Mai precis, o echipă de cercetători israelieni care a lucrat la testele rapide antigen de salivă pentru depistarea infecției cu Covid-19 a dus tehnologia mai departe și au lansat primul test pe bază de salivă care poate detecta prezența unei sarcini. 

Salignostics este o companie de cercetare medicală din Ierusalim, aflată la început de drum. Cercetătorii companiei lucrau la un test de sarcină pe bază de salivă încă dinainte de pandemie. Când s-a declanșat pandemia aceștia au început să dezvolte un teste pe bază de salivă pentru a detecta infecția cu Covid-19 și se pare că au reușit să adauge cercetărilor exact ce lipsea pentru a duce la final testul de sarcină pe bază de salivă. Acesta este simplu de folosit, se introduce pur și simplu în gură și rezultatul se generează în mai puțin de 5 minute.

Așa că joi compania a anunțat că va începe să comercializeze testul SaliStick în 2022, un test de sarcină pe bază de salivă care are 95% acuratețe când este folosit după întârzierea menstruației. Compania a încheiat testele clinice în Israel pe 300 de femei, însărcinate și neînsărcinate și a început procesul de aprobare cu America’s Food and Drug Administration și cu CE Mark al Uniunii Europene.  Citește continuarea pe Qbebe: https://cutt.ly/YTnVBrV

Data articol: 17/11/2021