Shop
Ultimele 100 de articole

8 factori care scad fertilitatea la barbati. Punctul 7 ii afecteaza pe toti

29 iunie 2021, , Vizualizări:
factori care scad fertilitatea la barbati

Un regim alimentar nepotrivit nu are repercusiuni numai asupra starii de sanatate ci si asupra capacitatii de procreere. Datele statistice releva faptul ca unu din trei cupluri are probleme de conceptie. Aproximativ 35-40% din cauza femeilor, intre 30-35% din cauza barbatilor, restul de 25 de procente din cazurile de infertilitate masculina ramanand fara o explicatie stiintifica. Iata cei mai nocivi factori care afecteaza calitatea spermei.

1. Alcoolul

O bere din cand in cand nu reprezinta o amenintare. Insa prea mult alcool strica. Pe langa faptul ca, de obicei, bautorii nu au un regim alimentar foarte bun, alcoolul este pur si simplu ca o otrava pentru spermatozoizi. Nu numai ca va scadea dramatic numarul lor, dar le va distruge si mobilitatea.

2. Cola

Potrivit unui studiu danez, barbatii care obisnuiesc sa bea un litru de cola in fiecare zi produc cu 30% mai putina sperma decat cei carora nu le place aceasta bautura. O singura hiba a avut aceasta cercetare. Majoritatea barbatilor participanti la test aveau si o dieta nesanatoasa si nu s-a putut stabili cu exactitate daca e doar cola de vina sau o contributie importanta are si stilul de viata necorespunzator.

3. Fumatul

Barbatii care fumeaza sunt „saraci” la capitolul sperma si fertilitatea lor scade la jumatate fata de nefumatori. Tigarile contribuie din plin la pierderea unor vitamine si minerale (vitamina C, seleniu, zinc) foarte importante in procesul de procreere. In plus, mostenitorii celor care fumeaza prezinta un risc de doua ori mai mare sa dezvolte cancer la maturitate sau chiar mai devreme.

Citeste si: Cei 5 dusmani care afecteaza fertilitatea la femei si barbati

4. Caldura

Daca sunteti bucatar sau un mare iubitor de jacuzzi, sauna sau bai fierbinti s-ar putea sa dezvoltati probleme de fertilitate. La fel de daunatoare sunt si lenjeria intima sau pantalonii prea stramti care strang si incalzesc excesiv organele genitale.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.