Te-ai gandit vreodata sa te opresti putin din activitatile tale zilnice si sa ii vorbesti acelei fiinte minunate care creste in pantecul tau? Daca da, bravo tie! Dar, din pacate, sunt multe femei care nu acordă suficienta atentie comunicarii prenatale …
Cercetarile au demonstrat ca micutul sau micuta ta aude incepand cu a 16-a saptamana, ceea ce este un lucru fantastic! Poti sa ii transmiti iubirea si nerabdarea ta de a-l avea deja în brate si de a-l aseza in patut nu numai prin intermediul mangaierilor, ci si prin cuvinte! Un astfel de studiu care confirma cele afirmate mai sus este cel realizat la Belfast (Irlanda). Cercetatorii au reusit sa demonstreze ca ascultarea reactiva a micutului tau incepe aproximativ la 16 saptamani, cu toate ca pare ciudat, luand in considerare ca urechea copilului tau este structural completa la circa 24 de saptamani. Experimentul acesta consta in includerea a 400 de fetusi, asupra carora au fost proiectate unde sonore pure de 250-500 Hz si astfel s-a descoperit ca micutii nostrii pot avea raspunsuri comportamentale la 16 saptamani, clar vizibile la ecograf.
Si totusi… dintre toate sunetele, vocea ta este cea mai placuta!
Cand ne gandim la persoana pe care am iubit-o cel mai mult, la persoana al carei nume l-am rostit intaia oara, la persoana care ne-a fost mereu alaturi si care ne-a ingrijit si invaluit cu toata dragostea ei… Da! ne apare un zambet pe buze… da, este mama! V-ati pus vreodata problema de ce numele mamei este rostit de obicei prima oara? Sau de ce acest personaj al mamei a devenit chiar “sfant” pentru unele persoane? Ei bine, unii considera ca datorită faptului ca mama este cea care petrece mai mult timp acasa alaturi de copil, dar cred ca trebuie privit mai departe… cu toate ca si tatal are o importanta deosebita in cresterea copilului, deoarece o sarcina este traita de ambii parinti, intre copil si mamă exista o alta legatura… o legatura unica…trari si emoții pe care le simt doar ea si micutul ei… In cele 9 luni, mama transmite tot ce simte copilului ei prin diverse canale: fiziologic, empatic, energetic si comportamental. In acest ultim canal putem include si sunetul vocii mamei, un sunet pe care fetusul invata sa il recunoasca, iar apoi sa il iubeasca!
Am discutat cu cateva mamici care ne-au impartasit unele dintre secretele lor din timpul sarcinii, secrete care credem ca v-ar putea fi de folos: „eu am vorbit cu fetita mea inca de la inceput, ii povesteam tot ce mi se intampla… inca din burtica o consideram cea mai buna prietena, careia ii povesteam si impartaseam tot! Anii au demonstrat ca intr-adevar fiica mea, acum de 22 ani, imi este cea mai buna prietena… Am observat atat la mine, cat si la prietenele mele, ca daca ii vorbesti copilului ajungi sa ai o legatura mai profunda cu el”.
Incearca si tu sa ii vorbesti copilului tau si scrie-ne despre reactiile sale din burtica la vocea ta!
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua