Top 7 lucruri esentiale pe care trebuie sa le stie o gravida inainte de a pleca in vacanta - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Top 7 lucruri esentiale pe care trebuie sa le stie o gravida inainte de a pleca in vacanta

sa le stie o gravida inainte de a pleca in vacanta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - beautiful-young-1434863_1920
Credit foto: Imagine de Manuel Alejandro Leon de la Pixabay

Alimentele si bauturile specifice altor culturi

Daca alegeti sa mergeti intr-o vacanta in afara tarii, nu incercati toate alimentele si bauturile ce va sunt oferite in diferite tari, mai ales daca sunteti insarcinata. Verificati intotdeauna daca apa de la robinet este in regula, dar cel mai bine ar fi sa nu consumati decat apa imbuteliata.

„Aveti grija sa evitati simptome cauzate de alimente si apa, cum ar fi diareea si afectiuni ale stomacului. Unele medicamente pentru tratarea disconfortului gastric nu sunt permise in timpul sarcinii. Daca va simtiti rau, hidratati-va foarte bine si continuati sa consumati numai alimente sanatoase pentru protejarea sarcinii”, spune dr. Silviu Istoc.

Raceala gravidei in vacanta

Indiferent de locul in care alegeti sa mergeti, nu uitati sa va pastrati temperatura corpului folosind haine adecvate si locuri in care sa va simtiti confortabil, unde sa nu fie nici frig, nici cald. Variatiile de temperatura nu sunt benefice pentru sarcina, mai ales ca pot provoca afectiuni si raceli nedorite. Pastilele nu sunt recomandate in timpul sarcinii, de aceea, daca simtiti ca va incearca vreo raceala, hidratarea intensa si vitaminizarea cu fructe si legume reprezinta solutia pentru a ameliora starea.

Te mai poate interesa si: Cum sa ramai gravida in timp ce alaptezi

Atentie la apa in care inotati

Inotul este un sport sanatos atat pentru minte, cat si pentru corp, dar care poate afecta sanatatea aparatului genital, mai ales in cazul femeilor insarcinate. Umiditatea crescuta, pastrata mult timp la acest nivel, poate irita suprafetele genitale si faciliteaza aparitia infectiilor, ceea ce poate duce la complicatii ale sarcinii. „La mare, la piscina sau oriunde alegeti sa inotati, este bine sa nu purtati ore in sir un costum de baie umed, pentru a evita aparitia afectiunilor genitale.

Daca slipul nu se usuca la soare, este indicat sa fie schimbat cat mai repede dupa iesirea din apa. De asemenea, este indicat sa se spele costumul de baie dupa fiecare folosire, pentru a indeparta din tesatura sa excesul de sare sau alte elemente care pot favoriza aparitia iritatiilor si a infectiilor. Aceste lucruri sunt importante pentru orice femeie, in special pentru cele insarcinate, care trebuie sa fie foarte atente la apa in care urmeaza sa intre”, a completat dr. Silviu Istoc.

dr istoc

Pe dr. Silviu Istoc il puteti citi pe www.dristoc.ro si pe pagina de Facebook.

Imagine de Manuel Alejandro Leon de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/04/2024