Nasterea din filme vs realitate. 5 diferente majore - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Nasterea din filme vs realitate. 5 diferente majore

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » Nasterea din filme vs realitate. 5 diferente majore
Nasterea din filme vs realitate
Credit foto: cinemagia.ro

Sfat pentru tinerele mamici: nu va inspirati din filmele care prezinta nasteri! Scenariul poate fi destul de departe de realitate si se concentreaza in principal pe durere si pe rapiditatea cu care se petrec lucrurile.

Iata 5 diferente majore intre nasterea din filme si realitate.

Se rupe apa si “inunda”

In majoritatea filmelor in care apare o gravida, apa se rupe intr-un loc public (de obicei la supermarket), iar ruperea membranelor este un fel de tsunami amniotic.

In realitate, numai 10-15% dintre gravide experimenteaza ruperea apei in public. De cele mai multe ori se petrece in timpul noptii sau dimineata devreme. O scurgere masiva este foarte rara, caci bebelusul are grija sa mai pastreze si ceva pentru el, astfel incat sa fie in siguranta pana la nastere.

Bagaj maternitate. Ce nu ar trebui sa-ti lipseasca din valiza pentru nastere

Travaliul este iminent

In filme, imediat ce se rupe apa, apar contractii intense, mama are cele mai mari dureri, tipa. In 30 de secunde cat dureaza, de obicei, o scena de nastere, se aud mai mult tipete.

In realitate, apa se rupe in perioada de pretavaliu, cand colul uterin incepe sa se dilate. Pot aparea cateva crampe si dureri de spate. Chiar si cand contractile sunt intense, exista “pauze”. Intre timp, organismul elibereaza endorfine, care te ajuta sa suporti mai usor contractiile.

Copilul apare imediat

Cum intra mama in travaliu si ajunge la spital, copilul apare imediat. Pentru ca actiunea sa fie mai spumoasa, mama este insotita la spital de politie, girofare.

In realitate, inceperea travaliului nu este o situatie de urgenta decat in cazuri speciale. Oxitocina, hormonul responsabil de contractii se elibereaza treptat si se poate ajunge la “pauze” intre 30 de minute si o ora. Majoritatea medicilor recomanda sa vii la spital in momentul in care contractiile sunt la mai putin de 5 minute distanta. Explicatia este simpla: schimbarea mediului poate stimula productia de adrenalina, ceea ce incetineste nasterea.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/01/2024