Intinderea membranelor: 7 lucruri pe care sa le iei in considerare daca esti gravida - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Intinderea membranelor: 7 lucruri pe care sa le iei in considerare daca esti gravida

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » Intinderea membranelor: 7 lucruri pe care sa le iei in considerare daca esti gravida
Intinderea membranelor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bird-3058712_1920
Credit foto: Imagine de Sarah Richter de la Pixabay

Daca esti insarcinata si te pregatesti de nastere, cu siguranta ai auzit de intinderea membranelor. Dar ce presupune de fapt intinderea membranelor? Intinderea membranelor este o procedura medicala care va porni artificial travaliul. Aceasta presupune ca medicul sa introduca degetul in cervix si sa il miste circular, pentru a separa membranele sacului amniotic de uter.

Iata 7 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare despre intinderea membranelor.

Intinderea membranelor nu inseamna nastere naturala

Orice incercare de a porni travaliul unei femei, inainte ca acesta sa se declanseze spontan, nu este naturala. Desi este considerata o alternativa a metodelor de inducere cu ajutorul substantelor, intinderea membranelor este, totusi, o manevra mecanica. Sunt cazuri in care inducerea nasterii este o necesitate care poate salva viata bebelusului, insa multi copii care s-au nascut inainte de a fi gata de venirea pe lume din cauza unor motive non-medicale.

Nastere naturala provocata. Situatii in care se recomanda inducerea nasterii si metode folosite

Poate fi nevoie si de alte interventii medicale

Daca inducerea nasterii este necesara din motive medicale, intinderea membranelor este considerata o metoda blanda. Totusi, daca prin intinderea membranelor nu se ajunge la declansarea tranvaliului, medicul poate solicita si alte interventii medicale: nastere asistata cu forceps sau vacuum, chiar operatie cezariana. In plus, poate aparea riscul ca bebelusul sa se nasca prematur si sa aiba probleme cu respiratia.

Procedura poate fi dureroasa

Intinderea membranelor poate fi executata doar daca cervixul este in conditii bune (adica sa fie usor dilatat – 1-2 cm, si sa fie moale). Daca cervixul nu este dilatat, dar moale, medicul il poate masa pentru a stimula dilatatia. Acest procedeu poate fi inconfortabil, iar femeile care au suferit aceasta interventie au spus ca au simtit o durere intensa si ascutita.

Dupa intinderea membranelor pot aparea crampe si sangerari.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/02/2024