Frigul poate afecta gravida, mai ales in miezul iernii, cand temperaturile sunt extrem de scazute. Cel mai bine pentru tine si fat este sa eviti expunerea prelungita la frig, iar atunci cand o faci, sa fii foarte bine imbracata si cu capul acoperit.
Un studiu american in domeniul de obstetrica si ginecologie sustine ca bebelusii nascuti in lunile mai, iunie si iulie (la care al doilea trimestru de sarcina a fost iarna) cantaresc cu intre 25 si 32 de grame mai putin decat bebelusii nascuti in ianuarie. Al doilea trimestru de sarcina este perioada in care bebelusul ia cel mai mult si mai rapid in greutate.
Avand in vedere ca expunerea la temperaturi scazute pe durata celui de-al doilea trimestru de sarcina poate afecta greutatea bebelusului la nastere, cercetatorii sugereaza ca femeile insarcinate, in special cele cu risc de sarcina prematura, sa se protejeze serios impotriva frigului.
Ce spun medicii despre plimbarile gravidelor prin frig?
Pot sa ies in frig daca sunt gravida? Medicii sunt de parere ca poti iesi la aer, mai ales ca majoritatea gravidelor au o temperatura a corpului mai crescuta. Acest aspect ar putea sa te faca sa te simti confortabil iarna. Totusi, asta nu inseamna ca degetele (de la picioare si maini), nasul, urechile si barbia nu sunt sensibile la frig.
Grija mare la cazaturi si la deshidratare: centrul de echilibru al gravidei este diferit si cazaturile pot surveni mai usor pe zapada. Inainte sa iesi, fii sigura ca bei suficienta apa.
„Iarna nu-i ca vara”, insa arsurile solare se manifesta la fel, mai ales ca lumina se reflecta in zapada de peste tot. Frigul te face sa nu mai simti actiunea ultravioletelor asupra pielii si te poti arde mai usor. Asadar, inainte sa iesi foloseste crema cu protectie solara si evita expunerea prelungita la soare.
Citeste continuarea pe COPILUL.RO.
Această ZODIE va avea cele mai multe SATISFACȚII în 2025
Horoscop IANUARIE 2025. Ce zodii începe ANUL NOU în FORȚĂ