5. Fa-l sa inteleaga ce bine este ca e copilul cel mare al familiei si cum va putea sa isi invete fratele sau sora mai mica despre lucruri din experienta sa de viata, ce a descoperit el si cat de mandru se va simti sa fie „cel mare”.
6. Puteti exersa pe o papusa cum se manevreaza un copil mic, ca sa inteleaga ca un nou nascut este fragil si el poate sa se descurce, evident, sa te ajute.
7. Cultiva-i sentimentul ca fiecare membru de familie este egal ca importanta, ca fiecare ocupa un loc unic si are contributii speciale de adus familiei. Fa-l sa inteleaga ca venirea pe lume a unui nou copil nu inseamna ca parintii simt nevoia sa il inlocuiasca pe cel mare si ca familia nu poate fi intreaga si fericita decat daca fiecare este parte din ea. Cu cat copilul e mai pregatit pentru marele eveniment, cu atat va intelege conceptul nou si il va accepta emotional.
8. Ca parte din pregatirea copilului mai mare, din cand in cand planificati activitati speciale pe care copilul sa il relationeze cu ideea de bebelus. De exemplu, poate sa deseneze bebelusi si sa primeasca un premiu sau poate sa colecteze poze cu bebelusi din pliantele gratuite din magazine, sa le lipeasca si sa faca un colaj.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?