PREMIERA: Cel mai tanar pacient din lume cu o trahee reconstruita din propriile celule stem - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

PREMIERA: Cel mai tanar pacient din lume cu o trahee reconstruita din propriile celule stem

Sfatulparintilor » Sarcină » Celule stem » PREMIERA: Cel mai tanar pacient din lume cu o trahee reconstruita din propriile celule stem
celule stem - trahee - stem sure

Cu totii am citit sau am auzit macar o data, in ultimul timp, vorbindu-se despre celule stem, despre importanta si eficienta acestora, despre bolile pe care le vindeca sau despre studiile de cercetare in care acestea sunt utilizate. Cautam dovezi vii ale utilizarii celulelor stem in lumea medicala si ne bucuram de fiecare data cand aflam ca s-a mai descoperit ceva nou sau ca un transplant cu celule stem  a mai salvat o viata. Incercam sa intelegem procesul prin care acestea pot salva vieti, ramanand uimiti in fata miracolelor pe care medicina din ziua de azi ni le aduce ca  marturii ale evolutiei stiintei si tehnicii.

Din dorinta de a salva vieti, cercetatorii si medicii au descoperit si au demonstrat cum celulele stem pot fi folosite ca terapie standard in tratarea a peste 80 de boli de sange sau cum acestea pot forma organe redand astfel o viata normal celor in suferinta.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

O astfel de experienta a fost traita de o fetita, de numai 2 ani din Coreea de Sud, cel mai tanar pacient din lume care a beneficiat de pe urma acestui tratament experimental. Aflati detalii pe StemSure.ro.

 

Monica Novac

Dr. Monica Novac

Director Medical

Stem SURE – Banca daneza de celule stem

 

Data articol: 21/05/2013