Cât costă recoltarea de celule stem şi stocarea lor în România - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cât costă recoltarea de celule stem şi stocarea lor în România

Sfatulparintilor » Sarcină » Celule stem » Cât costă recoltarea de celule stem şi stocarea lor în România
celule stem - rtv.net

Recoltatea celulelor stem (sânge placentar, n.r.) este o practică cunoscută în România, însă doar 7% din femeile însărcinate din ţara noastră aleg anual această procedură la naştere, însă clienţii băncilor stem devin din ce în ce mai informaţi.

Procedura de recoltare a sângelui din cordonul ombilical şi a cordonului în sine durează circa 3 minute şi nu prezintă niciun risc nici pentru mamă, nici pentru bebeluş.

Potrivit Asociaţiei Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), preţurile pe piaţa locală pentru o recoltare de celule stem variază, în funcţie de firme, între 700 şi 1.100 euro. După caz, serviciile care sunt oferite, în schimbul unei sume de bani, cuprind: recoltare, transport, testare, procesare şi crioprezervare, precum şi alte servicii conexe.

De asemenea, preţul unui abonament de stocarea acestor celule este cuprins între 50 şi 110 euro pe an.

“Anual, 7% din femeile însărcinate din România aleg sa recolteze celule stem la naştere. Această pondere ne situează în media ţărilor din regiune. Statele unde procentajul este mai ridicat sunt Portugalia, Spania şi Slovacia, iar cele cu unul mai scăzut sunt Germania, Polonia şi Austria”, a declarat preşedintele ARBACS, Tudor Panu.

Citeşte şi Celulele stem sangvine au o abilitate uimitoare: Răspund la urgenţele organismului

Data articol: 06/06/2013