Afla ce boala grava pot trata celulele stem si cum - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Afla ce boala grava pot trata celulele stem si cum

Sfatulparintilor » Sarcină » Celule stem » Afla ce boala grava pot trata celulele stem si cum
celule stem - laborator - stockfreeimages.com

Multi va veti pune intrebarea: Ce legatura pot avea celulele stem in tratarea unei boli care este cunoscuta ca un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sânge (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului?

stem-sure

Mai ciudat decat atat vi se va parea atunci cand va vom spune ca noua metoda de tratament a diabetului presupune ca bolnavul sa stea pentru cateva ore intr-o camera de scufundari. Mai precis, o camera de scufundari sau camera hiperbara este o incinta rezistenta la presiune care contine oxigen pur sau aer imbogatit in oxigen (amestec respirator Nitrox), la o presiune superioara celei atmosferice.

Dar iata ca cercetatorii au combinat cele doua aspect mentionate mai sus si, in urma mai multor studii  au ajuns la concluzia ca in acest mod exista o reala sansa in tratarea bolnavilor de diabet zaharat de tip 2  – cea mai des intalnita forma a bolii.

Cercetatorii au combinat tehnica hiperbara cu injectii continand propriile celule stem ale pacientului, in incercarea de a porni productia de insulina. Ei considera ca o concentratie crescuta de oxigen, asa cum se intampla in camerele de scufundari, accelereaza activitatea celulelor stem, ajutandu-le sa repare celulele corpului.

In cadrul acestui nou studiu clinic, pacientii suferind de diabet zaharat de tip 2 si-au redus necesarul de insulina si melformid (un medicament antidiabetic), iar unii dintre ei chiar au atins pragul in care nu mai au deloc nevoie de tratament cu insulina.

Continuarea pe StemSure.ro.

 

Data articol: 14/04/2013