Studiu: consumul de legume verzi de către femeile însărcinate scade riscul apariției astmului la bebeluși - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Studiu: consumul de legume verzi de către femeile însărcinate scade riscul apariției astmului la bebeluși

Sfatulparintilor » Sarcină » Alimentația gravidei » Studiu: consumul de legume verzi de către femeile însărcinate scade riscul apariției astmului la bebeluși
dieta cu fasole verde - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - vegetable-642119_1920

Vești bune pentru viitoarele mămici care consumă regulat legume verzi! Un studiu recent arată faptul că femeile însărcinate care consumă broccoli, spanac, varză, kale își protejează bebelușii împotriva astmului. Există, într-adevăr, o condiție importantă care trebuie respectată: viitoarea mămică trebuie să consume din plin toate aceste legume verzi în primul semestru de sarcină. Un consum semnificativ în ultimele luni de sarcina va asigura porția de sănătate atât pentru mamă, cât și pentru făt, însă nu va garanta că acesta va fi ferit și de și de astm.

Descoperirile au fost făcute de către o echipă de cercetători de la Institutul Național de Cercetare din Tokyo, la care au participat 310 bebeluși, a căror dezvoltare a fost monitorizată pe o perioada îndelungată de timp după nașterea lor. Când au atins vârsta de 2 ani, toți copiii au fost supuși unor analize medicale menite să descopere orice semn al instalării astmului.

Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2LPMQr8

Data articol: 16/01/2021