Shakespeare School a sărbătorit 15 ani de la inaugurarea, în 2002, a primului său centru de predare a limbii engleze în Bucureşti.
A fost marcat astfel un deceniu şi jumătate de activitate neîntrerupta, în care peste 20.000 de copii şi adolescenţi au învăţat limba lui Shakespeare şi au obţinut rezultate excepţionale la examenele internaţionale Cambridge.
Astăzi, Shakespeare School număra 4 centre în Capitală, 2700 de cursanţi anual, o echipă formată din 33 de profesori de top, multe premii şi o recunoaştere internaţionala importantă – distincţia de „Cel Mai Bun Centru de Pregătire a Examenelor Cambridge din România”, acordată anul acesta de Cambridge English.
Cei 15 ani de activitate au fost sărbătoriţi în cadrul unei Gale Aniversare găzduită de Teatrul Naţional, la care au participat peste 250 de persoane – parteneri, prieteni apropiaţi, membri ai echipei Shakespeare School dar şi o serie de invitaţi speciali: directorul British Council România, Nigel Bellingham şi reprezentantul Cambridge English în România, Aniella Buşilă – ambele instituţii fiind alături de Shakespeare School, în calitate de parteneri educaţionali.
În cadrul evenimentului aniversar, o parte dintre cursanţi au urcat pe scena sălii Pictura, unde au susţinut două momente artistice special pregătite pentru această ocazie: unul în limba engleză, jucat cu mult umor de 10 copii coordonaţi de actriţa Antoaneta Zaharia iar cel de-al doilea în limba română, pus în scenă de 14 adolescenţi „antrenaţi” de actriţa Elena Filip şi de profesorii Shakespeare School Georgiana Bose şi Radu Anuşca.
Fondatorul Shakespeare School, Adriana Alionte le-a vorbit celor prezenţi la eveniment despre cum a pornit totul: „După aproape 20 de ani de predat în sistemul de stat, s-a născut în mine o dorinţă: aceeea de a crea o altfel de şcoală, de limba engleză, bazată pe o metodă interactivă, atractivă şi distractivă, unde înăţarea să devină o bucurie. Şi am reuşit! Secretul succesului? Ambiţia şi determinarea de a face lucruri de o calitate excepţională – de la metoda de predare inovatoare, până la echipa de profesori foarte bine pregătiţi, ambele ingrediente esenţiale pentru performanţă. M-am încăpăţânat să trec peste orice obstacol şi să dovedesc faptul că dorinţele pot deveni realitate. Condiţia este să vrei cu adevarat iar dorinţa să fie susţinută de muncă şi perseverenţă.”
Şi pentru că Shakespeare School este o afacere de familie, alături de Adriana Alionte a fost încă de la început fiica sa Irina, care astăzi recunoaşte cât de mult a influenţat-o şi a maturizat-o această experienţă.
„În ciuda faptului că în 2002 aveam doar 14 ani am lucrat cot la cot cu mama la acest proiect: de la alegerea numelui – Shakespeare School – până la primele campanii de promovare, în care mi-am implicat toţi colegii de clasă şi prietenii.
10 ani mai târziu am iniţiat proiectul de voluntariat Engleza pentru Viaţă prin care oferim lecţii de engleză gratuite copiilor defavorizaţi din centrele sociale. Experienţa acumulată în toţi aceşti ani m-a inspirat şi m-a pregătit pentru propriile proiecte de antreprenoriat”, spune Irina Alionte.
15 ani de realizări, provocări şi performanţă
Pentru perioada următoare Shakespeare School îşi propune nu doar să continue ci să ducă la următorul nivel toate proiectele pe care le-a început în anii anteriori. Printre acestea se numără şi deschiderea de noi centre în Capitală, unde copiii să înveţe engleza eficient şi cu plăcere.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua