Shakespeare School: De ce e important sa invete copilul o limba straina - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Shakespeare School: De ce e important sa invete copilul o limba straina

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Shakespeare School: De ce e important sa invete copilul o limba straina
sfatulparintilor.ro - shakespeare-school

Daca vrei sa faci ceva cu adevarat util pentru copilul tau, vorbeste-i intr-o alta limba decat cea materna, si asta de la cea mai frageda varsta. Canta-i cantece de leagan in engleza sau in germana, maghiara. De altfel, intr-o familie in care bunicii ii vorbesc copilului doar in maghiara, mama ii vorbeste numai in romana, iar tatal in engleza, copilul stie toate cele trei limbi impecabil, nu le incurca intre ele si la 7 ani are un accent de invidiat in limba engleza, fiind cel mai bun din clasa lui. Vede desenele animate doar in engleza si canta melodii pe care le are salvate in lista lui de pe YouTube (favoritii lui sunt Aladin si Lion King).

 

Sunt exemple concrete care bat toate studiile oficiale ale oamenilor de stiinta. Studiile nu trebuie in nici un caz ignorate, dar parca tot mai mult ne incanta exemplul concret, vecinul sau prietena al carui copil a incercat o anumita metoda de invatare si care exceleaza in ceea ce face. Sau prietenii aflati la master/doctorat in Germania, Franta, Anglia sau Italia, doar pentru ca stiu cursiv limba tarii respective. Nu mai vorbim de prietena din copilarie, care are un job mai bine platit, doar pentru ca bunica ei a vorbit cu ea in germana toata copilaria si stie germana mai bine decat sefa ei.

 

 

sfatulparintilor.ro - shakespeare-school

 

Dar haideti sa vedem ce zic si cercetatorii, prin date concrete. Copiii au deprinderi naturale de a asimila o limba straina deoarece creierul unui nou nascut contine aproape toti neuronii pe care ii va folosi in intreaga viata. La 3 ani creierul unui copil este de doua ori mai activ decat cel al unui adult, iar principalul ajutor pe care il poti oferi copilului tau nu consta in nici un ban. Leagana-l! Imbratiseaza-l! Vorbeste-i! Arata-i afectiunea! Canta-i! Incurajeaza-l! Toate acestea valoreaza mai mult decat orice jucarie scumpa. Nivelul de inteligenta nu este dat de numarul de neuroni ci de numarul de conexiuni stabilite intre acestia. Inteligenta nu este mostenita, ci se dezvolta in primii ani de viata. Numarul de conexiuni interneuronale cunoaste cea mai rapida crestere pana la varsta de 11 ani. Realizarea lor tine cu precadere de calitatea si cantitatea stimulilor educationali receptionati. S-a dovedit ca in jurul varstei de 11 ani creierul nostru renunta la aproape jumatate dintre conexiunile formate pana la acel moment dupa principiul: Use it or lose it (Ceea ce nu se foloseste se va pierde!).

 

 

O limba straina, in special la varste fragede, se invata eficient numai prin joc si voie buna. Noi, aici la Shakespeare School am inteles ca trebuie sa oferim cea mai placuta experienta de invatare pentru dobandirea unor cunostinte solide de limba engleza. Printre avantajele inceperii studierii limbii engleze timpuriu, ar trebui sa incepem cu faptul ca copiii folosesc strategii individuale, innascute de a invata o limba pentru a asimila limba lor materna si descopera ca pot folosi aceleasi strategii pentru a asimila limba engleza. Copiii au timp sa invete jucandu-se si prin urmare au mai mult timp sa adapteze limba engleza in programul lor zilnic. Ati observat cat de usor invata un cantec in limba engleza, fara ca macar sa stie ce zic? De asemenea, ei mai curand asimileaza limba decat sa o invete constiincios, asa cum adolescentii sau adultii trebuie sa o faca, sunt mai predispusi sa aiba o pronuntie mai buna si un simt mai ridicat pentru limba si cultura. Mai tarziu, veti observa ca vor stii ce inseamna anumite cuvinte/expresii fara sa le fi auzit de curand, le preiau pur si simplu din memoria cuvintelor auzite in fageda pruncie.

 

sfatulparintilor.ro - shakespeare-school

 

Cursurile noastre, atat cele din timpul anului cat si cele de vara, sunt adresate copiilor de la 4 la 25 de ani. La Shakespeare School folosim activitati variate, competitii la tabla interactiva, jocuri de rol si scenete, jocuri de miscare, activitati de lucru in echipa si simulari de examen. Printre beneficii extralingvistice enumeram deprinderi de comunicare si socializare, incredere in sine, spirit competitiv, responsabilizare si disciplina pentru dezvoltarea personalitatii. Copiii sunt mai increzatori si mai sociabili, grupele sunt mici, au maxim 10 elevi, iar in acest fel reusim si noi, ca profesori sa le acordam mai multa atentie. Iar ei se cunosc mai bine unul pe altul si isi fac usor prieteni noi.

Dar cum cea mai buna metoda ramane „Show, don’t tell!”, prin urmare va invitam la lectiile demonstrative gratuite, ele va arata cel mai clar ce se intampla in timpul orelor noastre.

Data articol: 07/06/2012