Shop
Ultimele 100 de articole

Romanii sunt provocati sa raspunda la intrebarea “Ce ti-ar lipsi daca nu ai vedea?”

09 septembrie 2014, , Vizualizări:
anunt umanitar

La nici o saptamana de la lansarea campaniei umanitare “Gemenii vor sa vada zambetul mamei”, de catre Asociatia “Salveaza o inima”, societatea civila si comunitatea Facebook au reactionat la apelul umanitar si i-au provocat pe cetatenii din Romania sa realizeze o fotografii, cu ochii inchisi si cu o foaie de hartie A4 pe care sa scrie raspunsul la intrebarea “Ce ti-ar lipsi daca nu ai vedea?”.

 

Participantii la provocare vor nominaliza la randul lor prietenii si rudele, iar toate fotografiile vor fi trimise la adresa de e-mail office@salveazaoinima.ro si vor fi postate pe paginile personale de Facebook si pe pagina oficiala a Asociatiei “Salveaza o inima”. In retelele de socializare, cei care participa la aceasta provocare sunt rugati sa anexeze urmatorul mesaj “Ca el, sunt multi. Pentru mine a fost un exercitiu de imaginatie, pentru ei este o realitate care doare. Yanis si Rares au numai 1 an si 5 luni, si sufera de retinopatia prematuritati si au nevoie de ajutorul nostru urgent pentru a vedea zambetul mamei. Si ei ar putea intr-o zi sa scrie un astfel de mesaj, daca fiecare dintre noi ar dona o suma. 60.000 euro costa opertia care ii lasa pe Yanis si Rares sa vada minunile vietii. Gemenii m-au chemat si pe mine si pe altii, si pe tine sa ii ajutam.


Doneaza online http://salveazaoinima.ro/campaigns/ianis-si-rares/ sau direct in cont folosind datele: Titular cont Lionte Flavia Luciana (mama copilului); Cont Lei RO95RNCB0047127259210001 – Sucursala Proprietara Botosani-Trusesti.”.

 

 

Toate fotografiile stranse vor fi incluse intr-un album de fotografii pe care gemenii Yanis si Rares le vor vedea atunci cand vor creste mari si sanatosi.

 

 

Gemenii s-au nascut prematur si au suferit arderea totala a retinei din cauza neglijentei medicilor. In urma mai multor controale, diagnosticul final este retinopatie de prematuritate stagiile 4 si 5 si numai o clinica din Statele Unite ale Americii le mai poate reda vederea micutilor. Singura lor sansa de a-si vedea mama cum zambeste de bucurie nu este in Romania, ci doar in Statele Unite ale Americii, iar controalele pot fi facute la o clinica din Roma. Lui Rares, doctorii din Romania au reusit sa recapete partial vederea la ochiul drept, insa in cazul lui Yanis, complicatiie sunt mai mari si niciun doctor din Romania nu il poate opera.

Pana la operatie, primul hop pe care trebuie sa-l treaca familia micutilor este controlul pe care-l vor face gemenii in Roma, la Clinica Casa di Cura San Domenico. “Un singur control costa 550 de Euro plus transport si celelalte cheltuieli pentru micuti, suma de care avem nevoie este aproximativ 2000 si ceva de euro. Ne bucuram foarte mult ca aceasta campanie a avut un asa mare succes. Le multumim tuturor care au donat pana acum si abia asteptam sa primim fotografiile de la voi”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”, organizatorul campaniei umanitare “Gemenii vor sa vada zambetul mamei”. Dupa control, la scurt timp urmeaza testul cel mai greu si important: operatia in Statele Unite ale Americii. Pentru un singur ochi , interventia chirugicala costa 17.500 de dolari.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.