Povestea micutei Alesiei, intr-o lume fara sunete - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Povestea micutei Alesiei, intr-o lume fara sunete

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Povestea micutei Alesiei, intr-o lume fara sunete
Alesia

Alesia-Georgiana Mocanu are 2 ani si 3 luni, ii place sa socializeze cu alti copii, insa un lucru o impiedica sa faca asta, asa cum o fac alti copii: nu aude. Medicii au diagnosticat-o cu hipoacuzie neurosenzoriala profunda bilaterala si are nevoie de 25.000 de euro, altfel nu va auzi niciodata si va fi condamnata sa traiasca intr-o lume fara sunete.

Totul a inceput in urma cu un an, cand fetita a racit si a facut otita. Timp de 3 luni, la un interval de aproximativ 3 saptamani, era internata in spital cu diverse simptome (febra, varsaturi). Atat mama, cat si medicii au observat ca micuta nu reactioneaza la zgomote si nu vorbeste. Intr-un final, medicii au diagnosticat-o cu otita seroasa, netratata de peste 5 luni si care deja ii afecta grav timpanele. Dupa operatia prin care i-au fost montate tuburi Sheperd, a urmat o audiograma, in urma careia parintii au primit cumplita veste: “Alesia nu aude!”

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Desi s-au inscris pe lista de asteptare, pentru a putea beneficia de primul implant cohlear platit de Casa de Asigurari de Sanatate, acestia se afla pe pozitia numarul 34, iar institutia aloca un buget anual pentru maxim 25-30 de operatii. Al doilea implant cohlear nu este garantat de la Bugetul de Stat, iar acesta costa 25.000 de euro. Potrivit medicilor si audiologilor, cu cat se intarzie efectuarea interventiei chirurgicale, cu atat sansele ca Alesia sa auda scad exponential.

In acest sens, Asociatia “Salveaza o inima” a demarat o urgenta campanie de strangere de fonduri pentru a o ajuta pe fetita de numai 2 ani sa auda. Donatiile pot fi facute pe platforma de donatii online,  sau in conturile bancare deschise pe numele mamei, Mocanu Elena: RO82INGB0000999904780856 (Euro), RO56INGB0000999904034909 (Lei).

“Cu cat se intarzie efectuarea implantului cohlear, cu atat sansele ca Alesia sa auda, scad. Asa ne-au spus toti medicii cu care am intrat in contact. Vrem ca Alesuta sa fie un copil normal, vrem sa o auzim spunand poezii la serbare, sa o auzim spunand ”Mama”, “Tata”, si sa ne poata povesti cum a fost in prima zi de scoala. Nu suntem din cei ce asteapta sa le pice din cer, suntem niste luptatori si intotdeauna ne-a placut sa-i ajutam pe altii, nu sa asteptam sa fim ajutati. Este neplacuta postura in care ne aflam, dar, pentru copilul nostru, suntem dispusi sa facem orice! Suntem constienti ca vom avea mult de munca, multe ore de terapie si logopedie, saptamani, luni sau chiar ani, speram doar sa reusim sa strangem fondurile necesare, sa ii facem aceste implanturi de care are atata nevoie. Multumim Asociatiei “Salveaza o inima” pentru sprijinul pe care ni-l acorda si prin intermediul lor ne dorim sa infaptuim aceasta minune”, declara Elena Mocanu, mama Alesiei.

“Nici nu am lansat bine campania pentru Alesia ca deja oamenii cu suflet au inceput sa doneze pentru ea. Este o cale lunga, suntem constienti de toate eforturile pe care le vom face pentru a duce aceasta campanie la bun sfarsit, insa am credinta ca totul se va incheia cu bine pentru micuta Alesia. Am mai trecut prin astfel de campanii, am mai ajutat foarte multi copii care sufereau de hipoacuzie si romanii sunt foarte sensibili la astfel de cazuri”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”.

Data articol: 02/06/2015