Shop
Ultimele 100 de articole

Patinaj artistic pentru copiii nostri

21 octombrie 2010, , Vizualizări:

Copiii nostri au nevoie de sport si de pretexte de a face miscare cat mai des. Sportul aduce multe beneficii unui copil: ii formeaza conditia fizica, ii intareste sistemul imunitar, ii creaza obiceiuri sanatoase de viata, il ajuta sa socializeze si sa isi formeze prieteni noi cu preocupari comune.

In sezonul rece pare mai dificil sa ducem copilul la un sport. Ofertele nu sunt foarte bogate si in plus nu toata lumea se mobilizeaza usor sa iasa din casa, de la computer sau televizor, ca sa mearga cu copilul la sport, mai ales dupa o zi plina si grea de munca si stress.

Dar este unul din cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru copilul nostru: sa il obisnuim de mic cu ideea ca este normal sa mearga la un sport, chiar si daca ii schimbam sportul ales, pana cand il intalnim pe acela cu care copilul are compatibilitate, de care prinde drag.

Patinajul artistic este un sport foarte popular pentru copii in sezonul rece. Le dezvolta atat conditia fizica cat si gratia, in cazul fetitelor. Este o fericita imbinare de miscare intensa a tuturor muschilor corpului si suplete, eleganta.

Nu poti sa patinezi cu elan daca ai corpul greoi si nu ai conditie fizica, deci copilul se obisnuieste in timp sa fie cooperant in ceeace priveste diminuarea mancarurilor nesanatoase si greoaie pentru el, caci simte pe pielea lui diferenta.

 

Va recomandam patinajul artistic pentru copii al Clubului Sportiv Star. Antrenoarea Codruta Ivan se dedica cu drag si profesionalism copiilor veniti atat pentru initiere cat si pentru performanta. Orele de curs sunt foarte accesibile (fie in weekend fie in timpul saptamanii la ore la care chiar putem ajunge la patinoar) iar pretul este de 20 RON / sedinta de o ora.

 

Varsta minima la care un copil poate fi pus pe patine este de 3 ani. Multi copii se acomodeaza foarte repede cu patinele inca din prima sedinta, pentru altii e nevoie de 4-5 sedinte ca sa inceapa sa invete sa patineze decent.

 

Am fost si noi la patinaj cu copiii nostri si am simtit beneficiile pe pielea noastra. Copiilor le place sa patineze, adora starea de bine si de libertate pe care o au pe gheata, este deci un sport care se muleaza repede pe tipul de preferinte al copiilor. In plus, ii ajuta sa isi descopere  echilibrul corpului necesar patinajului pe role din timpul primaverii si verii.

Un copil care stie sa patineze are deschisa mai mult paleta de oportunitati de socializare cu colegii sai in viitor. Poate merge cu prietenii la patinoar, deci face miscare in aer liber, cu mult mai bine decat sa umple mallurile, stand cu orele in fata unui suc.

 

Pentru cei interesati, datele de contact ale Clubului Sportiv Star sunt pe www.patinaj.ro

  

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.