Părinți creativi şi copii relaxați – Ateliere de dezvoltare personală pentru adulți şi copii la Fundația Calea Victoriei
Hmm, nu cumva era invers? Nu mai contează! Cert e că, după aproape două luni de şcoală, şi părinții, şi copiii au nevoie de o gură de aer proaspăt. Şi nu, inspirația nu vine neapărat după 6 ore de condus în coloană, pe Valea Prahovei.
Urmăreşte programul cursurilor de la Fundația Calea Victoriei şi vei afla că, în oraşul în care locuieşti, există un loc prietenos unde tu şi copilul tău vă puteți încărca bateriile şi puteți (re)descoperi bucuria de a învăța cu rost lucruri care să vă placă şi să vă stimuleze.
Poți începe chiar tu cu un Atelier de Tehnici de relaxare, în seri de luni, din 31 octombrie. Geo Pană te învață cum faci să te deconectezi după o zi aglomerată la serviciu, astfel încât, în timpul liber, să te poți ocupa în linişte de tine şi de cei dragi. Dacă în serile de luni programul tău e mai aglomerat, găseşti în “meniul” nostru, vinerea, din 4 noiembrie, un curs de mindfulness la care să-ți pui gândurile în ordine şi să te resetezi.
Să zicem că fiului sau fiicei tale îi plac poveştile, dar îi vine greu să vorbească în fața unui public. Îi recomandăm atunci Atelierul de Storytelling, pentru că a te exprima liber, coerent şi cu farmec este o abilitate pe care o putem forma mai ușor în copilărie, prin jocuri şi exerciții bine alese. Începem întâlnirile din 12 noiembrie, de la 15.00, ceea ce poate fi o veste excelentă pentru tine. În paralel, într-o sală vecină, tu vei putea urma un Atelier de parenting, cu Violeta Bîrzescu, coach şi mamă a trei copii, dintre care cel mare se pregăteşte pentru facultate. J
Din poveştile altor cursanți, ştim că una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă un părinte modern este să-şi convingă copilul să citească. Actrița Smaranda Caragea ne-a propus, din 19 noiembrie, un Atelier de improvizație pe text la care copilul tău îşi va face prieteni noi, va învăța să se adapteze mai uşor la provocările cotidiene, să observe şi să asculte. În acelaşi timp, se va apropia altfel decât la şcoală de texte literare celebre: fabule dramatizate, scene din “poveşti nemuritoare”, commedia dell’arte sau chiar fragmente din Caragiale – “Momente şi schițe”.
Nu ți-am spus nimic despre seria de evenimente de cultură generală pentru copii. Nici nu-ți spunem! Te lăsăm să o descoperi tu pe Monica Neațu, istoric pasionat şi pedagog ingenios, şi să ne scrii la ce i-ar plăcea copilului să vină: la întâlnirea despre cele şapte minuni ale Antichității, la cea despre lumile imaginare ale originalului Jules Verne sau la aceea despre inventiile genialului Leonardo da Vinci?
Îți lăsăm aici adresa şi celelalte date de contact, să ne poți întreba ce alte detalii crezi că ți-ar fi utile. Atât cursurile pentru copii cât şi cele pentru adulți se desfăşoară pe strada Popa Soare, la numărul 40, etajul 1. Putem comunica rapid pe contact@ victoriei.ro.