Opt recomandări de cărţi, pentru vacanţele la mare şi la munte - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Opt recomandări de cărţi, pentru vacanţele la mare şi la munte

citit carti copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

„Aventurile lui Peter în Țara Afinelor” de Elsa Beskow – o carte de pus în rucsac, când mergeţi la cules de afine pe cărări de munte.

Caldă și senină ca o zi de vară, această poveste în care un băiețel vrea să-i facă un dar mamei sale ne aduce aminte cât de important este să le arătăm mereu celor dragi că-i iubim.

„Lupul cel Mare și Lupul cel Mic. O preafrumoasă portocală” de Nadine Brun-Cosme, cu ilustrații de Olivier Tallec – o lectură frumoasă cu portocale, plaje şi palmieri.

Pe dealul lor cel însorit, Lupul cel Mare și Lupul cel Mic descoperă o portocală. Rotundă, delicată, strălucitoare. Lupul cel Mare vrea s-o mănânce. Lupul cel Mic vrea s-o mângâie. Însă preafrumoasa portocală se rostogolește la vale și se pierde undeva, departe. Plecat în căutarea ei, Lupul cel Mic se pierde și el. Dar un Lup Mare nu-l poate lăsa singur prea mult pe un Lup Mic. 

„Plimbarea domnului Pleașcă” de John Burningham

Această poveste, spusă cu mult umor de John Burningham, poate fi un mod foarte atractiv și ușor de înțeles de a le vorbi copiilor mici despre un aspect esențial pentru o integrare armonioasă în societate : ce drepturi și ce responsabilități avem în relațiile cu ceilalți? Domnul Pleașcă pleacă la plimbare cu barca și toată lumea vrea să vină cu el. Nu e prea mult loc, dar dacă pasagerii sunt înțelegători, va fi o plimbare frumoasă și liniștită pe râu. Dar… dacă nu?

„Licurici își caută amici” de Eric Carle – o poveste de seară pentru cei mai mici dintre cititori.

Un licurici abia venit pe lume pornește în noapte să-și caute prieteni. Dar nu e chiar atât de ușor să-i găsească. Luminile pe care le vede licărind și către care se îndreaptă plin de speranță se dovedesc a fi altceva, nu alți licurici: ba o lanternă, ba o lumânare, ba farurile îndepărtate ale unei mașini. Nu e întotdeauna ușor să găsim ceea ce căutăm, multe „luminițe” care ne atrag și, din depărtare, par promițătoare, pot fi altceva, nu ceea ce avem nevoie. Dar trebuie să căutăm mai departe și mai ales să avem grijă ca „luminița” proprie să nu se stingă, ci să rămână mereu strălucitoare și plină de viață.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/08/2019