Din ce în ce mai des ne este adusă în atenție importanța momentelor petrecute în familie și efectele benefice pe care le are asupra dezvoltării celor mici. O familie unită și puternică găsește mereu soluții pentru a petrece timp împreună, impulsionați fiind de calitatea experiențelor împărtășite cu cei dragi.
Mulți specialiști sunt de părere că mai mult timp petrecut în familie și dezvoltarea unor tradiții familiale vor duce la amintiri frumoase, care merită rememorate și împărtășite cu cei din jur. Mesele în familie, conversațiile, poveștile despre ziua ce tocmai a trecut, împărțirea treburilor casnice sau vizionarea unui film împreună sunt exemple de activități care ne aduc cât mai aproape de cei dragi. Mai mult decât atât, există familii care își programează zile speciale pentru activități cu copiii, în același spirit descris mai sus. Atunci când participați la activitățile propuse departenerul de viață sau de copii, transmiteți un mesaj puternic de dragoste și prețuire, care reprezintă în același timp un semn de încredere în alegerile celor mici.
Există întrebări legate de durata medie de timp alocată unor astfel de activități și despre cum știi dacă petreci prea mult sau prea puțin timp alături de copii. Ei bine, în general familiile cu copii adolescenți vor avea parte de mai puține astfel de momente, deoarece pragul de 13-14 ani aduce cu sine multe schimbări comportamentale. Aceasta nu este valabil, însă, pentru cei care încă nu au început perioada de tranziție către maturitate.Copiii nu vor uita momentele pe care le petreceți împreună, mai ales juniorii care au nevoie de îndrumare și de ocrotire.
O activitate pe care multe familii o practică atunci când simt nevoia să fie aproape de cei dragi, care le oferă tuturor șansa de a discuta despre reușite și probleme deopotrivă este masa de duminică în familie. Cu mic, cu mare se reunsesc într-un mediu comun, îndepărtat de orice fel de posibile distracții, precum televizorul, calculatorul sau chiar telefonul mobil.
De astfel de momente se bucură și copiii din SOS Satele Copiilor, o organizație non-guvernamentală care implementează servicii de îngrijire și de consiliere familială în trei orașe ale României: București, Sibiu (Cisnădie) și Bacău (Hemeiuș). Astfel, în fiecare duminică micuții se reunesc la „Masa în familie”, proiect demarat de către cei de la compania Ana și Cornel, care și-au îndreptat atenția asupra nevoilor celor mici, oferindu-le timp de un an bucate sănătoase, preparate după rețete tradiționale românești.
Sute de copii învață din ce în ce mai bine ce înseamnă să te bucuri alături de cei dragi, zi de zi având parte de noi experiențe pe care la sfârșit de săptămână le povestesc, atunci când se reunesc la Masa de Duminică în Familie.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua