Shop
Ultimele 100 de articole

Marcel Iures si Eric Aradits se joaca de-a copilaria in „Octav”

19 octombrie 2017, , Vizualizări: 158
Marcel Iures si Eric Aradits in Octav Credit foto Adi Marineci (2)

Filmul Octav, ce ruleaza in cinematografele din tara din 6 octombrie, se bucura de un real succes din partea publicului. Filmul este construit in jurul unui contrast puternic între copilarie si batranete, care sunt oglinda aceleasi povesti in lung-metrajul regizat de Serge Ioan Celebidachi.

 

Povestea lui Octav (jucat de Marcel Iures la maturitate) se concentreaza in jurul acestei oglinzi prin care patrunde in universul minunat al copilariei, unde rasetele copiilor si jocurile ii amintesc de ce inseamna sa fii copil. Aceasta poarta spre copilarie il ajuta pe Octav sa desluseasca sensul calatoriei sale.

 

Aceasta oglinda invita spre reflectie in sensul cel mai nobil cu putinta si anume: cautarea sinelui prin accesul la memorie, prin senzatiile ce le pot trezi amintirile la care speram sa puteam reajunge dupa un indelung efort. Octav la maturitate incearca prin acest mod sa prezinte un personaj ce cauta in trecutul sau momentele cheie, definitorii pentru copilaria si adolescenta sa.

 

Eric Aradits, care il interpreteaza pe Octav in copilarie, preciza ca „nu stie ce este batranetea”, insa ideea de a „juca copilaria lui Octav” i-a adus o mare bucurie si placere. Marcel Iures completeaza aceasta sinceritate adaugand ca nu exista trucuri in randul copiilor deoarece acestia sunt cinstiti.

 

Contrastul artistic pe care il infatiseaza cei doi actori prin jocul lor actoricesc aminteste de modalitatea onesta prin care omul se poate regasi după indelungi cautari si timp.

 

Filmul Octav a adus in cinematografe, dupa primul weekend de la lansare, 27.221 de spectatori si incasari totale de 338.707 lei, devenind astfel singurul film romanesc care a adunat atat de multi spectatori in salile de cinema, in 2017, doar dupa primul weekend.

                       

Trailerul filmului, creat de Good Hands, poate fi urmarit aici:

 

Mai multe detalii despre filmul OCTAV se gasesc si pe Pagina de Facebook

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu