Le Grenier à Pain, 1 an in Romania. Cea mai buna paine din Paris, acum in doua locatii din Bucuresti!
Vedete din showbiz precum Simona Patruleasa, Diana Munteanu, Dana Savuica, Sonia Argint Ionescu, Alexandra Ungureanu, Carmen Negoita, Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu (Amadeus), DJ Wanda, Bianca Ionita, Ilinca Obadescu, Diana Bart, Rocsana Marcu, bloggeri si jurnalisti au aniversat un an de existenta in Romania a celebrei boulangerii Le Grenier à Pain.
Intr-o atmosfera feerica specifica sarbatorilor de iarna, langa un brad impodobit cu globuri multicolore, invitatii s-au delectat cu preparate realizate in laborator propriu, din ingrediente 100% naturale, respectand retetele frantuzesti atat de apreciate si de premiate la nivel international.
Printre aceste preparate, si cele mai bune franzele din Paris, conform trofeelor la Meilleure Baguette de Paris pe care Le Grenier à Pain le-a castigat in anii 2010 si 2015, devenind inclusiv furnizorul oficial de paine al Palatului Elysée.
“Le Grenier à Pain exceleaza prin faptul ca foloseste doar ingrediente 100% naturale, faina produsa exclusiv in Franta, toate preparatele fiind proaspete, pregatite in laboratorul din incinta locatiei. La Grenier à Pain nu vor comercializa niciodata preparate congelate in prealabil”, declara Andrei Catalin Pop, general manager Le Grenier à Pain Romania.
In cadrul evenimentului aniversar, invitatii au putut degusta cele 10 tipuri de paine si specialitati de paine: integrala, cu maia, caise, alune, nuci, smochine, ficelles cu masline sau bacon, precum si faimoasa bagheta traditionala, castigatoarea locului 1 in anul 2010 si 2015 in cadrul concursului La Meilleure Baguette de Paris.
La Le Grenier à Pain se regasesc unul din cele mai apreciate croissante cu unt din lume, produse de patiserie (pain au chocolat, fursecuri cu ciocolata sau vanilie, escargot cu nuca sau stafide, checuri cu portocale confiate, cozonaci), de cofetarie (ecleruri, tarte cu ciocolata neagra sau multifruct, prajiturile Elysée şi Framboise, macarons, cupcakes, mousse-uri fine, cake pops, millefeuille vanille sau chocolat), sandvisuri, tartine, quich-uri, supe, o gama variata de ceaiuri parfumate şi atent selectionate, dulceturi traditionale sau bonbons d’enfance au chocolat artisanal.
Le Grenier à Pain este prezent in Romania in doua locatii: pe bulevardul Nicolae Caramfil nr.87, Bucuresti, si recent inaugurat, in rondul Pietii Alba Iulia, din Bucuresti.
Le Grenier à Pain este una din cele mai apreciate boulangerii frantuzesti la nivel international, dezvoltandu-se, in sistem de franciza, peste granitele Frantei, in Romania, Emiratele Arabe Unite, China, Rusia, Liban si Japonia.
Cel care a pus bazele Le Grenier à Pain, in 1998, este Michael Galloyer, acesta ridicand, in timp, brandul ca unul dintre cele mai dinamice si mai recunoscute din sectorul sau.
Michel Galoyer a construit Le Grenier à Pain in jurul a trei valori: modestia, pasiunea si rabdarea.
Modestia
Oamenii ar trebui intotdeauna sa isi cunoasca propriile imperfectiuni si sa ia in considerare propria ignoranta ca origine a evolutiei personale: prin aceasta pot descoperi noi idei, pot inova si crea. Modestia ne ajuta sa evoluam.
Pasiunea
Ne duce, ne conduce, ne transforma in cercetatori si uneori ne ofera comorile ei: descoperiri culinare, mici secrete, noi idei fascinante.
Rabdarea
A da ragaz timpului este cea mai sigura trecere intre trecut si prezent. Cei care vor sa devina brutari si patiseri adevarati trebuie sa aiba rabdare, iar aceasta este, in sine, o alta forma de modestie.
Arta painii, conform Le Grenier à Pain:
- O masina automata nu va inlocui niciodata principala unealta de lucru a unui brutar: mainile sale. Doar acestea pot „intelege” materia painii şi pot simti natura sa vie.
- Lama cutitului, aluatul, taierea, cuptorul sunt doar simple instrumente cu care brutarul maestru orchestreaza. Si, fara dubiu, cel mai important instrument ramane timpul.
- De-a lungul generatiilor sunt transmise aceleaşi gesturi blande tipice unui brutar Le Grenier, contribuindu-se astfel la moştenirea artei painii. In fiecare gest, framantare, cantarire exista le savoir-faire de qualité.
- Brutarul judeca, masoara. Cu metodologia specifica el evalueaza timpul de pauza, flexibilitatea aluatului, temperatura ambianta si cea a cuptorului. Este o alchimie intre traditie si modernitate.
Web: www.legrenierapain.com.ro
Facebook: www.facebook.com/grenierapain
Instagram: www.instagram.com/grenierapain