Shop
Ultimele 100 de articole

Film: Mananca, roaga-te, iubeste: drumul spre sine

30 octombrie 2010, , Vizualizări:

Cassine esti captiv in propria-ti viata, cand te sperii de propria ta neimplinire, cand drumul pe care te afli este mult prea departe de drumul pe care iti e clar ca ar fi trebuit sa fii, solutia o gasesti numai in tine. Asta ne invata filmul “Mananca, roaga-te, iubeste”, ecranizarea cartii cu acelasi titlu de Elizabeth Gilbert si interpretat cu sensibilitate si profunzime de Julia Roberts. Gasim o Julia Roberts maturizata, care trece granita propriului rol si simte fiecare particica din mesajele pe care filmul le transmite catre noi. O femeie pierduta in oceanul starilor ei de confuzie si nefericire, invata, dupa o calatorie de un an de zile, cum sa isi accepte si domine fricile, cum sa nu se mai simta vinovata in fata micilor placeri ale vietii dar mai ales invata sa isi descopere puterea din ea.

Fiecare dintre noi isi poate extrage propriile sale concluzii din acest film. Fie te delectezi cu peisajele incredibile din Bali sau iti propui sa dai o fuga cum iti permite bugetul la Roma si sa te bucuri fara vinovatie de deliciile culinare ale Italiei, filmul te imbogateste.

Cei mai multi dintre noi nu ne permitem sa ne abandonam propriile vieti si sa plecam in jurul globului ca sa ne regasim, desi suna tentant si poate planul se afla undeva intr-un colt al mintii noastre. Insa ce ne este la indemana si invatam din acest film este sa credem in puterea din noi. Oricand ne putem reajusta viata in bine, daca avem curajul de a ne infrunta neimplinirea.

Noi, ca parinti, avem nevoie permanent de echilibru nu doar pentru noi ci si pentru a fi capabili sa crestem frumos copiii. La un moment dat, prietena eroinei principale ii spune in timp ce schimba scutecul copilului sau: "Cand ai un copil e ca si cum ai merge tatuat pe fata. A fi parinte inseamna asumarea completa a responsabilitatii".

Cand pierzi echilibrul din tine, pierzi puterea – ne invata acest film. Iar cand iti gasesti propriul echilibru dar il pierzi provizoriu pentru dragoste, aceea abia este o viata cu adevarat echilibrata.

 

Titlu original: Eat, Pray, Love

Regia: Ryan Murphy

Cu: Julia Roberts, Javier Bardem, Viola Davis

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.