Primul Festival Național de Parenting ‘În Familie’, care va avea loc pe 26-28 septembrie la Sala Palatului, susține cauza Fundației Crucea Albă.
Fundația Crucea Albă oferă servicii prenatale, postnatale și parentale tinerilor părinți, în cadrul Centrului de Sănătate Maternă. Familii din mediul corporate, antreprenorial, familii de expați și familii defavorizate beneficiază de servicii medicale pentru sarcină, naștere și lăuzie, cursuri pentru părinți, gimnastică pentru sarcină și pentru sănătatea perineului, și consiliere pentru alăptare și drepturi legale de muncă.
‘În fiecare ediție a Festivalului Național de Parenting vom direcționa o parte dintre donații către un ONG care susține cauza părinților și a copiilor din diferite medii. Fundația Crucea Albă ne-a impresionat pentru serviciile oferite la standard occidentale, pentru efortul și seriozitatea echipei de a crea un proiect capabil să se susțină și să adune în jurul său tineri părinți din toate mediile. Serviciile, locația, echipa demonstrează că este cu adevărat un proiect de antreprenoriat social cu impact dovedit’, declară Mirela Horumbă, inițiator al Festivalului Național de Parenting ‘În Familie’ și fondator al asociației non profit Oameni Noi.
‘Am decis să participăm la Festivalul Național de Parenting pentru că este primul eveniment mare dedicat exclusiv educației pentru părinți și copii. La Fundația Crucea Albă avem convingerea că educația este cel mai important factor de progres în societate, dar știm totodată că educația este ”produsul” cel mai dificil de ”vândut” părinților. Așa că am considerat Festivalul un act necesar de curaj și viziune la succesul căruia am decis să contribuim, mai ales că Fundația Crucea Albă este principalul furnizor de educație pentru părinți încă din perioada prenatală. Dorim ca din ce în ce mai mulți părinți să afle că parenting-ul începe înainte de naștere și că meseria de părinte competent se învață ușor daca începem din timp’, declară Ana Măiță, fondatoarea Crucea Albă.
Festivalul Național de Parenting ‘În Familie’ se adresează în special părinților, care au copii de toate vârstele (0 – 18 ani) și este prima inițiativă de amploare națională (București (2014), Cluj și Timișoara (2015)) în domeniul parenting-ului.
În cadrul acestui festival vor exista 30 de workshop-uri pentru părinți, 30 de workshop-uri pentru copii, peste 50 de specialiști români în domenii care țin de dezvoltarea copiilor.
Structura workshop-urilor este construită pe trei paliere – educație fizică, educație mentala, educație emoțională și pe segmente de vârsta ale copiilor 0-3 ani, copii preșcolari, școlari și adolescenți. De asemenea, există sesiuni care adresează problematici generale și la care poate participa orice părinte.
În cadrul evenimentului, va exista o zonă de workshop-uri, completată de o zonă expozițională.
Agenda Festivalului: http://festivalparenting.ro/agenda-festivalului/
Formularul de înscrieri: http://festivalparenting.ro.