Expoziție de fosile ale unor mamifere preistorice care au trăit în România în urmă cu 7 milioane de ani
Începând de vineri, 1 decembrie, vizitatorii Dino Parc Râșnov vor putea explora o colecție științifică inedită de fosile ale unor mamifere preistorice care au trăit pe teritoriul țării noastre în Pliocen și Cuaternar, în urmă cu 7 milioane de ani.
Lansată cu ocazia Zilei Naționale a României, expoziția realizată în parteneriat cu Universitatea București, va pune la dispoziția vizitatorilor o selecție de fosile aflate în stare foarte bună de conservare, printre care un craniu al ursului de peșteră, molari de rinocer și mamut cu blană, o mandibulă a uriaşului Deinotherium și multe alte exponate la fel de interesante.
“Colaborarea dintre Dino Parc Râșnov și Universitatea București a devenit deja o tradiție, iar acest lucru mă bucură, mai ales pentru că în cadrul parcului aceste exponate, de o valoare inestimabilă, beneficiază de atenția pe care o merită. Mai mult decât atât, fosilele sunt expuse unui public numeros format preponderent din copii cărora avem astfel ocazia să le deschidem apetitul pentru geologie și știință în general”, a declarat Adrian Apostu, managerul parcului.
Dino Parc Râșnov și Universitatea București se află la cea de a 5-a colaborare. după ce în trecut au prezentat publicului reproducerea la scară reală a pterozaurului Hatzegopteryx, cel mai mare animal zburător din lume descoperit la Hațeg, cuiburi de ouă reale de dinozaur, un fragment de meteorit și fosile ale unor dinozauri descoperiți pe teritoriul României, exponate care sunt şi ȋn prezent expuse în cadrul parcului de la Râșnov.
“Fosilele acestor mamifere ne prezintă o parte foarte interesantă a istoriei pământului românesc, cunoscută prin mari fluctuaţii climatice, bine ilustrate prin mamiferele care s-au succedat: gazele, girafe, elefanţi și bizoni de stepă ȋn perioadele calde, rinocerul cu blană şi mamutul lânos ȋn perioadele glaciare din ultimii 2 milioane de ani; niciuna dintre speciile de mamifere cuprinse ȋn această expoziţie nu mai trăieşte pe teritoriul țării noastre”, a declarat Dan Grigorescu, profesor la Universitatea din București.
Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Pe lângă un traseu impresionant, cu 50 de dinozauri în mărime naturală, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf 9D, expoziții științifice și multe alte zone interactive.
Activul Marte e în Leu din 4 noiembrie 2024. Mesaje speciale de la Univers pentru 4 zodii
Te-ai nascut cu noroc? Priveste-ti palma si afla raspunsul! Simbolurile norocoase sunt descrise aici