Educatie alternativa prin teatru - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Educatie alternativa prin teatru

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Educatie alternativa prin teatru

Formeaza-ti copilul si ajuta-l sa evolueze cu ajutorul unor tehnici de arta teatrala, asa cum vei vedea din acest ghid intocmit de psihologi si experti in arta dramatica.

Educaţia prin tehnici împrumutate din teatru are acum o resursă online ce poate fi utilizată acasă, la şcoală sau în comunităţile din întreaga ţară. Începând de astăzi, puteţi descărca gratuit Ghidul de artă dramatică „Creşte prin teatru”, dezvoltat de UPC România şi Teatrul „Ion Creangă”, accesând categoria Resurse pe www.cresteprinteatru.ro.  

 

Ghidul „Creşte prin teatru” te ajută înţelegi cum funcţionează psihologia copiilor cu vârste între 7 şi 10 ani, detaliază etapele de dezvoltare în această perioadă şi mai ales descrie metodele de educaţie alternativă prin tehnici de artă dramatică.

 

„Iniţiativa „Creşte prin teatru” este unică în România pentru că presupune aplicarea unor tehnici de artă dramatică în dezvoltarea personală a copiilor. Prima etapă a programului s-a încheiat cu succes, aşa încât UPC România a susţinut dezvoltarea ghidului, ca o resursă pentru cei care vor preia acest model de educaţie alternativă şi ni se alăture în cultivarea potenţialului noii generaţii,”declară Ariana Bădin, PR & Communication Director, UPC România.

 

Dacă eşti interesat de aplicarea acestor metode educaţionale alternative inspirate din actorie, ghidul este un bun instrument de lucru, oferind exemple de exerciţii şi observaţii realizate în decursul a 12 ateliere sub îndrumarea unui psiholog şi a unui expert în artă dramatică.

 

„Copilăria este intervalul definitoriu din viaţa fiecăruia dintre noi, care marchează punctele de referinţă a personalităţii. Teatrul se apropie de particularităţile copilăriei prin ceea ce îi este propriu: jocul. Acesta este un instrument foarte potrivit în educaţia copilului, care nu face o distincţie clară între joc şi învăţare. Experienţa primei serii de ateliere a demonstrat exersarea proceselor de memorare, de asociere logică, stimularea inventivităţii şi mai ales dezvoltarea unei relaţii de parteneriat într-un grup,” susţine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu. 

 

Materialul educaţional a fost elaborat de psihologul Carmen Anghelescu, în colaborare cu expertul în artă dramatică Marcela Andrei şi inlcude şi metodologia de lucru în cadrul atelierelor, precum şi obiectivele psihologice urmărite pe parcursul programului „Creşte prin teatru”.

 

Prima etapă a programului „Creşte prin teatru” s-a încheiat în decembrie 2010, iar rezultatele obţinute în urma lucrului cu prima grupă de copii au fost prezentate în cadrul unui atelier demonstrativ, cu public.

 

Pentru a descărca în mod gratuit Ghidul de artă dramatică, accesaţi

 

http://www.cresteprinteatru.ro/resurse/ghid-practic-creste-prin-teatru/

 

Programul „Creşte prin teatru” se află în derulare şi a ajuns la a doua serie de ateliere. Înscrierile continuă pe site-ul www.cresteprinteatru.ro, iar următoarea preselecţie va avea loc în luna aprilie anul acesta.

 

Informaţii suplimentare despre proiectul “Creşte prin teatru”

 

Programul “Creşte prin teatru” este dezvoltat de UPC România în parteneriat cu Teatrul „Ion Creangă” şi se desfăşoară pe o perioadă de 9 luni, fiind organizat în 3 serii consecutive a câte 12 ateliere de artă dramatică.

 

În cadrul fiecărei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete şi 6 băieţi), selectaţi pe baza unor obiective formulate de către psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmări dezvoltarea graduală a unor abilităţi şi competenţe utile în viitor.

 

Înscrierile pentru atelierele de artă dramatică se pot face prin completarea unui formular online, alături de trimiterea unei scrisori de motivaţie electronice, accesând secţiunea dedicată de pe www.cresteprinteatru.ro.

 

Pentru mai multe informaţii despre proiectul educaţional „Creşte prin teatru”, dar şi pentru condiţiile de înscriere în cadrul atelierelor accesaţi site-ul www.cresteprinteatru.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 28/02/2011