Doua adolescente din Bucuresti si Tulcea, castigatoare ale Shakespeare School Essay Competition 2017, vor studia vara aceasta la Londra
Cel mai mare Concurs National de Creatie In Limba Engleza – Shakespeare School Essay Competition 2017 si-a desemnat si premiat castigatorii celei de-a IX-a editii: 24 de tineri talentati si creativi au reusit sa convinga juriul ca sunt cei mai buni, din tara, la limba engleza!
Festivitatea de Premiere a avut loc luni, 12 iunie 2017, la Sala ArCub Gabroveni din Bucuresti In prezenta reprezentantilor Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
Shakespeare School Essay Competition 2017 a facut si anul acesta Inconjurul tarii. Au intrat gratuit In competitie aproximativ 4.000 de tineri din toate judetele, care au acceptat provocarea de a-si expune punctul de vedere referitor la jocurile video – dependenta sau sport al mintii?
Cei 24 de finalisti sunt elevi de gimnaziu si liceu din Bucuresti si din judetele Arges, Brasov, Constanta, Cluj, Dolj, Ialomita, Gorj, Mehedinti, Prahova, Teleorman, Timis, Tulcea.
Castigatoarele premiilor I sunt Mara Vasile (14 ani), eleva a Scolii Gimnaziale Herastrau din Bucuresti, la categoria 11 – 14 ani si Zibileanu Maria Anne-Lisa (17 ani), de la Liceul Teoretic Grigore Moisil din Tulcea, la categoria 15 – 19 ani.
Cele doua tinere vor experimenta vara aceasta, timp de doua saptamani, viata dintr-un campus britanic, In cadrul taberei de limba engleza de la University College of London (UCL), in valoare de 1.750 de lire sterline, fiecare. In plus, ele vor beneficia de cate 500 de lire sterline, premiu oferit de ambasadorul de anul acesta al competitiei, Cristian Onetiu.
Printre premiile primite de ceilalti finalisti s-au numarat cursuri de vara de limba engleza oferite de Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge din partea British Council, bilete de avion pentru tabere internationale de limba engleza, smartwatches, rucsacuri, tricouri, carti In limba engleza si rechizite.
Tema concursului de anul acesta?
„Am pornit de la ideea ca ne adresam unei generatii nascute si crescute In plina era digitala. Inca de la varste fragede copiii devin mari consumatori de tehnologie, se pricep la tot ce Inseamna „smart device”, sunt fascinati de gadgeturi si pasionati de jocuri si aplicatii. Uneori petrec foarte mult timp In fata computerului, jucandu-se. Tocmai de aceea, jocurile video au devenit In ultimii ani obiectul multor controverse dar si al unor studii de specialitate In domeniul psihologiei si educatiei. Asadar, ne-am gandit sa Ii provocam pe copiii si tinerii cu varste cuprinse Intre 11 si 19 ani, sa ne spuna parerea lor despre jocurile video: sunt o dependenta sau un sport al mintii?
Am aflat o multime de lucruri interesante: de exemplu, pentru unii jocurile video reprezinta cea mai buna modalitate de a-si dezvolta anumite reflexe mentale dar si fizice, pentru altii sunt pure antrenamente de logica. Am aflat si ca aceste e-sports (electronic sports) asa cum sunt denumite si recunoscute la scara mare jocurile video, beneficiaza de adevarate campionate internationale.
O concluzie-metafora interesanta, chiar a unuia dintre castigatori, a fost ca jocurile pe computer sunt ca medicamentele: daca nu sunt dozate corect pot face mult rau. In schimb, daca respecti „reteta”, pot fi extrem de benefice” declara Adriana Alionte, Vicepresedinte al Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie.
Lista completa a castigatorilor si a eseurilor care au convins juriul competitiei prin creativitate si originalitate, acuratete a limbii, vocabular, organizare si coerenta, poate fi accesata AICI (sau copy-paste In browser: https://goo.gl/fzgC6N)
In cadrul festivitatii de premiere a mai fost decernat Trofeul Excelentei, acordat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru cel mai mare numar de elevi Inscrisi In concurs, dar si distinctia Certificate of Excellence acordata doamnei Violeta Ivanof, profesor de limba engleza la Liceul Teoretic Grigore Moisil – Tulcea, desemnata Indrumatorul cu cei mai multi elevi Inscrisi la editia de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.
La eveniment a fost prezent si ambasadorul celei de-a 9-a editii a „Shakespeare School Essay Competition”, Cristian Onetiu – antreprenor de succes, cu o experienta de peste 15 ani, prezent In Top 500 Forbes, speaker, consultant de business pentru companii internationale, autor si realizator TV. Acesta le-a Impartasit din proprie experienta, tuturor tinerilor prezenti la eveniment, cateva sfaturi si trucuri despre succes. Mai mult decat atat, Cristian Onetiu le-a facut o surpriza celor doua castigatoare ale premiului Intai, oferindu-le din partea sa cate 500 de lire sterline pentru tabara din Marea Britanie.