Primul an din viata puiului tau este anul micilor descoperiri si al marilor progrese. Pentru ca in primul an va invata sa isi tina capsorul, sa zambeasca si sa gangureasca, va gusta prima lingurita de papa, ii vor iesi primii dintisori, va articula primul cuvant si nu in ultimul rand va face primii pasi. Iar cu fiecare reusita a micutului tau te vei simti cea mai implinita mamica din lume.
Odata ce a venit pe lume, fericirea ta va depinde direct de fericirea micii tale comori. Si cum copiii sanatosi sunt copii fericiti, ofera-i copilului tau tot suportul pentru o dezvoltare armonioasa. Incepe cu o nutritie echilibrata, caci astfel ii vei asigura aportul necesar de nutrienti pentru o crestere sanatoasa.
Cand incepem diversificarea?
Un moment important legat de alimentatia copilului de varsta mica il reprezinta introducerea alimentelor semi-solide si mai apoi solide. Fiecare micut are propriul sau ritm de dezvoltare, de aceea momentul inceperii diversificarii difera de la un copil la altul. Insa medicii cad de acord asupra faptului ca momentul cheie se afla undeva in jurul varstei de sase luni*. Pentru a te asigura ca nu incepeti prea devreme sa gustati si altceva decat laptic, nu ezita sa ceri sfatul medicului pediatru. Exista, totusi, anumite semne care iti vor da de veste ca momentul diversificarii se apropie, iar unul dintre cele mai importante si evidente este activitatea tot mai intensa a lui bebe pentru care consuma din ce in ce mai multa energie. Toate activitatile precum rostogolirea de pe spate pe burtica, statul in fundulet, ridicatul pieptului il solicita foarte mult si ii vor creste pofta de mancare, iar laptele nu va mai fi suficient pentru micul devorator de energie.
Cu ce incepem diversificarea?
Primele alimente ale lui bebe trebuie sa fie gustoase si cu textura moale, pentru a putea fi acceptate cat mai usor dupa ce micutul s-a obisnuit cu gustul si textura fina ale laptelui matern. Cei mai multi medici recomanda inceperea diversificarii cu legume, fructe si cereale. Un truc de retinut este sa ii oferi legume inaintea fructelor pentru ca acestea din urma au un gust mai dulce si este posibil ca ulterior bebe sa accepte mai greu legumele. Evident, la primele mese legumele si fructele vor trebui pasate extrem de bine – sau chiar oferite sub forma de suc natural – iar cerealele pentru bebelusi trebuie pregatite mai diluat, apoi din ce in ce mai consistent. Cerealele pentru copii reprezinta varianta ideala pentru diversificare, deoarece contin fibre si sunt delicate cu sistemul digestiv inca incomplet dezvoltat al lui bebe. Medicul pediatru iti va recomanda varianta potrivita pentru micutul tau, insa singura regula general valabila este ca diversifcarea este un proces lent, cu suisuri si coborasuri, care iti va pune rabdarea la incercare.
Cerealele Milupa
Cu o experienta de peste 90 de ani in domeniul alimentatiei pentru copiii de varsta mica, specialistii in nutritie copiluluii de la Milupa au creat o gama variata de cereale adaptate nevoilor nutritionale ale puiului tau, specifice fiecarei etape de crestere si pentru diferitele momente ale zilei. Mai mult decat atat, Milupa iti ofera si o serie de cereale BIO ce provin din culturi agricole ecologice, in care nu s-au folosit ingrasaminte chimice.
Pentru a alege cerealele potrivite pentru mica ta comoara, te invitam pe site-ul nostru unde poti gasi lista completa a cerealelor de la Milupa: http://milupa.ro/produse/cereale
*Milupa sustine recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii de alaptare exclusiva pana la 6 luni si continuarea ei in paralel cu diversificarea.
© Vojtechvlk | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!