Cum alegi cele mai confortabile sandale de copii pentru o vară plină de activități în aer liber - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum alegi cele mai confortabile sandale de copii pentru o vară plină de activități în aer liber

Sfatulparintilor » Recomandări și timp liber » Cum alegi cele mai confortabile sandale de copii pentru o vară plină de activități în aer liber
sandale de copii
Credit foto: istockphoto.com

Temperaturile urcă treptat în termometre și deja încep să se contureze planurile pentru sezonul cald. De la vacanțe la malul mării, la plimbările prin parc și clipele de joacă în aer liber, fiecare activitate este așteptată cu nerăbdare de micuțul tău. Dar cu schimbarea fiecărui sezon apar mici schimbări și în garderoba copiilor. 

Dă startul cumpărăturilor pentru vară și alege îmbrăcăminte și încălțăminte de copii care să îmbine confortul cu un design vesel și colorat pe placul celor mici. Lasă-te inspirat de modele variate de sandale pentru copii de toate vârstele și începe pregătirile pentru vară. 

Fie că ai nevoie de sandale pentru fetițe și băieți care să completeze uniforma școlară, fie că preferi un model de sandale sport de copii care să îi ofere micuțului tău confort la fiecare pas, îți recomandăm să urmezi cinci pași simpli care te vor ajuta să alegi sandalele potrivite. Bifează fiecare detaliu și surprinde-l pe cel mic cu încălțăminte de vară confortabilă și colorată!

1. MĂRIMEA, CEL MAI IMPORTANT DETALIU CÂND ALEGI SANDALE DE COPII 

Dacă îți dorești ca micuțul tău să se bucure de fiecare aventură în sezonul cald, încălțămintea trebuie să îi ofere stabilitate și confort la fiecare pas. Când vorbim despre sandale de copii, indiferent că sunt sandale pentru fetițe sau sandale pentru băieți, piciorul trebuie să se așeze cât mai natural la fiecare purtare. Călcâiul trebuie să fie în permanență în interiorul sandalelor, la fel și zona degetelor. Dacă știi deja mărimea purtată de copilul tău, poți comanda cu încredere sandalele potrivite. Sau poți afla mărimea simplu și rapid prin măsurarea tălpii piciorului, pornind de la călcâi spre vârful degetelor. 

Sfatul nostru este să mergi la cumpărături însoțit de micuțul tău pentru a proba sandalele de copii preferate. Este cea mai sigură opțiune pentru o alegere corectă. În plus, probând sandalele de fete sau băieți, copilul tău poate face câțiva pași încălțat și îți va confirma dacă se simte confortabil purtându-le. 

2. ALEGE SANDALE DE FETE ȘI BĂIEȚI DIN MATERIALE CALITATIVE 

Ai bifat cu succes mărimea de pe lista de criterii. Acum este momentul să verifici dacă sandalele de copii alese sunt realizate din materiale prietenoase cu pielea micuțului tău. De ce se recomandă să alegi sandale de fetițe și băieți din piele sau materiale organice? Pentru că acestea susțin respirabilitatea piciorului, o ventilare eficientă și previn transpirația de la nivelul tălpii ce poate provoca iritații și disconfort. Astfel, copilul tău se va bucura de fiecare activitate fără să resimtă disconfort și va purta cu încredere sandalele alese. 

3. VERIFICĂ TALPA ȘI CARACTERISTICILE ACESTEIA 

Gândește-te la talpa sandalelor de copii ca la o barieră ce acționează împotriva șocurilor resimțite și un element esențial ajută la stabilitatea piciorului. Pentru a te asigura că modelul de sandale ales corespunde cerințelor tale, verifică dacă talpa îndeplinește următoarele criterii: să ofere aderență pe orice suprafață, să stabilizeze piciorul la fiecare pas și să absoarbă șocurile resimțite la contactul cu suprafețe dure. Fiecare dintre aceste funcții contribuie la dezvoltarea corectă a tălpii piciorului și a mersului copilului tău. Pe toate acestea le poți verifica cu ușurință la orice model de sandale de copii. 

4. MODUL DE FIXARE PE PICIOR AL SANDALELOR DE COPII 

Fie că alegi un model de sandale cu fixare prin catarame, fie că optezi pentru sandale sport de copii cu fixare prin benzi cu arici, asigură-te că acestea sunt ușor de reglat și utilizat. Ambele opțiuni sunt la fel de durabile în timp și oferă aceeași siguranță și stabilitate a piciorului. Tot ce trebuie să stabilești înainte de a alege între cele două modele este nivelul de independență al copilului tău și stilul acestuia. De exemplu, pentru copii mici îți recomandăm sandale de fetițe și băieți cu benzi cu arici, în timp ce pentru copiii cu o vârstă mai mare poți opta pentru sandale cu catarame metalice. Cât despre stil, sandalele de copii cu benzi cu arici au un design sport, ușor casual, în timp ce sandalele cu catarame sunt mai elegante, ideale pentru plimbări în oraș sau pentru ținutele zilnice de la școală. 

5. CULOAREA SANDALELOR PENTRU FETIȚE ȘI BĂIEȚI 

Când vorbim despre încălțămintea pentru copii, cromatica și imprimeurile sunt primul detaliu important pentru cei mici. Sandalele de copii nu se abat de la această regulă. Așadar, ultimul criteriu pe lista ta trebuie să fie alegerea unor sandale de fetițe și băieți în culoarea preferată a copilului tău. În general, cei mici preferă culorile pastelate, în nuanțe deschise care să se potrivească personalității lor. Îți recomandăm ca la acest pas să ții cont de preferințele copilului tău. 

Începe pregătirile pentru sezonul cald cu o revizuire a garderobei micuțului tău și lasă-te inspirat de colecțiile variate de sandale de copii disponibile online și în magazine. Alege modelul potrivit pentru nevoile copilului tău și oferă-i confort și siguranță la fiecare pas. 

Foto: istockphoto.com

Cuvinte cheie:
Data articol: 10/05/2023